3 grunner til at kvinner er bedre sjåfører enn menn

Vitenskapen har talt.

(upublisert) Opprettet

1. Kvinner krasjer langt sjeldnere enn menn


Til tross for at kvinner har en tendens til å kjøre fortere enn menn, krasjer de langt sjeldnere. Det viser en studie gjennomført av britiske Business Car Manager.

De installerte en «sort boks» i 10.000 leiebiler og samlet data over seks måneder. Mannlige sjåfører forårsaket hele 84 prosent flere skader på bilene enn det de kvinnelige sjåførene gjorde.

2. Kvinner er de beste til å parkere


Menn parkerer kanskje raskere enn kvinner, men hva har vel det å si når kvinner gjør en bedre jobb? Engelske forskere har funnet ut at kvinner oftere parkerer midt i parkeringsplassen. De er også bedre til å finne en egnet plass enn det menn er, viser studien.

Menn kan trøste seg med at de er mer selvsikre når det kommer til parkering og flytter sjelden bilen når den først er parkert. Det skal de ha.

3. Kvinner er mer skjerpet i trafikken


En undersøkelse utført av Respons for Tryg forsikring viser at kvinner stresser ti prosent mer i trafikken enn det menn gjør. Men det er absolutt ikke negativt.

- Stress gjør at at sansene skjerpes, sier Kjerstin Fyllingen i Tryg til bt.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.