12 sjåfører som irriterer vettet av oss i trafikken

Disse burde aldri hatt lappen.

(upublisert) Opprettet

1. Blinklys-syndere

Nei, folk leser ikke tankene dine og har slettes ikke noe grunnlag for å vite hvilken avkjøring du skal ta i rundkjøringen eller at du plutselig skal svinge til venstre. Blinklys eksisterer for en grunn. Bruk det!

2. Parkeringsplass-tyver

Du har sett deg ut en parkeringsplass og står å venter pent på tur, så kommer det en inn fra sidelinja og snapper plassen rett foran øynene dine. Arg!

3. Når bilen bak ligger oppi rumpa di

1001... 1002... 1003...

4. Uforsvarlige forbikjøringer

Folk som kaster seg forbi midt i en sving eller som presser seg inn foran bilen din og skal av i neste avkjøring, setter sinnet i kok hos de fleste. Hvis du føler deg truffet: Du kommer ikke fortere frem selv om du klarer å kjøre forbi én person i køen. (FOTO: Colourbox)(FOTO: Colourbox)

5. Ujevn fart

Sjåfører som ikke klarer å holde en jevn fart, og som veksler mellom 50 og 85 kilometer i timen i en 70-sone, er faktisk verre enn de som ligger jevnt under fartsgrensen.

6. Baksetesjåfører

Vær stille og overlat kjøringen til føreren. På forhånd takk.

7. Fotoboks-bremsere

Du blir faktisk ikke tatt bilde av og får bot dersom du holder fartsgrensen forbi en fotoboks. Ergo, slutt å brems ned 20-30 kilometer i timen før en fotoboks.

8. Overnervøse passasjerer

Sitter du og klamrer deg fast i dørkarmen eller gisper hver gang det kommer en møtende bil, bidrar du ikke akkurat til en behagelig kjøreopplevelse. (FOTO: Colourbox)(FOTO: Colourbox)

9. Misbruker forbikjøringfeltet

Er du er av dem som ligger å sperrer venstrefeltet og hindrer andre bilister i å kjøre forbi, er det bare å bytte felt sporenstreks. Kjører du i samme fart som bilene i høyrefeltet, eller saktere, kan du like godt kjøre på samme side som dem.

10. Feil plasseringer i rundkjøringer

Her er det altfor mange som har glemt alt de lærte i kjøreopplæringen. Skal du ta første avkjøring til høyre, så ligg til høyre i rundkjøringen. Ikke ligg i midten å spre irritasjon blant dine medtrafikanter.

11. Overdreven bruk av lys

Til tross for at det ikke er lov, er det urovekkende mange som kjører med både nærlys og tåkelys. Sikten blir ikke noe bedre, og det er ubehagelig for møtende bilister. Vi lar oss også irritere av dem som «glemmer» å skru av fjernlyset når noen kjører forbi.

12. Trafikklys

Folk som blir stående lenge etter at lyset har blitt grønt fordi de sitter å fikler med mobilen eller ser seg i speilet, er ikke høyt verdsatt på veien. Dropp også lange luker til bilen foran når lyset er rødt, så rekker flere å kjøre når lyset skifter. (FOTO: Colourbox)(FOTO: Colourbox)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.