Værvarsel:

Meteorologene sukker over kjedelig vær

Det grå været fortsetter minst en uke til. Nå synes til og med meteorologene at været er kjedelig.

Vi må vente lenge på vinterværet. Meteorologen varsler grått høstvær framover. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB
Vi må vente lenge på vinterværet. Meteorologen varsler grått høstvær framover. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

– Vi har ingen farevarsler på gang. Lavtrykkene holder seg godt på avstand, selv om de preger været med mye skyer, sukker statsmeteorolog Martin Granerød.

Han forteller at under meteorologenes morgenmøte onsdag var alle enige om at det var kjedelig vær denne uken.

De første ti dagene i november har vært veldig milde, og de neste ti dagene ser ut til å fortsette med mildt vær.

– På denne årstiden betyr det ofte mye skyer og perioder med regn. Så får vi håpe at høytrykket kommer etter hvert, trøster Granerød.

Sprekker opp

Østafjells blir det mildt de neste dagene med temperaturer på 7–10 grader på dagtid. På søndag kan det komme opp i 13 grader. Det blir grått og litt regn av og til.

– Mildværet fortsetter utover neste uke. Er vi heldige, kan vi få en litt mer vestlig vindretning, og da kan det kanskje sprekke litt opp i skyene. Men fram til søndag vil det være for det meste skyet, sier meteorologen.

På Vestlandet blir det også forholdsvis grått. Her blir det også kanskje litt regn av og til fram til søndag. Været vil fortsette neste uke, med mer regn.

– Det er rett og slett høstlig og skyet stemning som er stikkordet, sier han.

Lettere i nord

I Midt-Norge blir det bedre vær enn i vest og østafjells.

Det blir litt lettere skydekke, og sola kan stikke fram lørdagen og på starten av neste uke. Det blir forholdsvis mildt her også, med temperaturer på 8–10 grader. Dette gjelder for området Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland.

– Troms og Finnmark får heller ikke så mye nedbør framover. Det blir skyet eller delvis skyet og perioder med sol som kanskje viser seg de timene sola er framme, sier Granerød.

Fjellvinteren venter

Skiværet ser fortsatt ut til å være langt unna. I disse dager må man opp på 1200–1300 meter for å få minusgrader.

– Det betyr at det ikke ligger snø igjen i lavtliggende hytteområder som typisk er på 800–900 meter. Det er ganske vått med skyer og tåke. Men det kan være fint på hytta i tåke og lavt skydekke selv om det ikke er det store turværet, sier meteorologen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer