Visste du at du ikke engang trenger å koke pastaen?

Tre triks som gjør hverdagsfavoritten litt morsommere.

(upublisert) Opprettet

Kjappere (og mer miljøvennlig) pasta

Kjøkkenekspertene i Serious Eats har gjort en lang, grundig og temmelig vitenskapelig undersøkelse av pastakoking. Der kommer det fram at du slettes ikke trenger å bruke så mye vann som mulig når du koker pasta, i motsetning til en en tunggrodd gammel myte. Faktisk sparer du både vann og koketid på å bruke nok væske til å dekke pastaen og bittelitt til. Enda mer oppsiktsvekkende er det at du ikke engang må koke den. Hvis du putter en bunt pasta i en kjele med vann og varmer den til mellom 80 og 90 grader, kan du ta den av plata, sette på lokk og vente til den er ferdig. På den tiden vil varmetapet være så lite at du får et vel så godt resultat. Om du bruker lang pasta som spaghetti, bør den brekkes først så den blir helt dekket av vannet. Og dette funker best med tørr pasta. (Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)

Lasagne uten skorpe

Matbloggeren Tyler Uebele har lagd en lasagneoppskrift som burde gi alle midtstykkeelskere tårer i øynene. Ved å legge pastaplatene halvveis over kanten på stekeforma, spa lasagnen i midten og brette platene tilbake igjen, slipper du at de rører kanten. Da har du i praksis ingen kantbiter - bare deilige, myke midtstykker. Om du liker det, da. Forvirrende? Sjekk Tylers bildeguide! (Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)

Lag nudler av pastaen!

Eller, nesten da. Rent formelt er pasta en type nudler fra før av, men du kan snu på flisa ved å ha en spiseskje bakepulver i kokevannet, skriver Japanese Kitchen. Den alkaliske løsningen gjør pastaen lysere, mer spretten og ja - nudleaktig. Helt som originalen blir det ikke, men nært nok til at det knuser de fleste ferdignudler. Også kan man jo leke litt med maten med god samvittighet. Det er vel noe? Spaghetti eller nudler? Hvem vet?! (Foto: Colourbox)Spaghetti eller nudler? Hvem vet?! (Foto: Colourbox)
Mer om
mat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer