Verdens enkleste kjøttsuppe

Denne lynkjappe og næringsrike suppa redder middagen på dager med dårlig tid.

Hva smaker best i januarkulda? En varmende betasuppe, så klart!

Kjøttsuppe, sodd, brennsnut, pølsesuppe - kjært barn har mange navn. Suppa, som har blitt nordmenns favoritt, lager vi over hele landet i forskjellige varianter. Felles for alle er kjøtt- eller pølsebiter, og grønnsaker kokt i buljong eller kraft.

Men suppa er også kjent for å være tidkrevende å lage.

I en travel hverdag er det lov å jukse litt.

– Det er ikke alltid du har tid til å koke en knoke til kraft eller skrelle og hakke opp 5-6 ulike grønnsaker, sier Renate, som driver bloggen Snikgjest.

Når Signe skal på ballett på ettermiddagen har de dårlig tid, og lager denne raske og smakfull suppa på 15 minutter.

snikgjest_betasuppe_datter_2_o3vp9qTommel opp for Signes lynkjappe pølsesuppe som er klar på 15 minutter. Foto: Snikgjest.no.

Hun tar i bruk buljongterning, frosne grønnsaker og pølsebiter, men du kan selvsagt variere kjøttet ut fra hva du har liggende av rester i kjøleskapet.

En undersøkelse viser at frosne grønnsaker er sunnere enn ferske, så denne genialt raske middagen er ikke bare god, men også næringsrik.

Se oppskrift på Signes superraske betasuppe på bloggen Snikgjest.

snikgjest_betasuppe_1_aitm8b– Server gjerne god brød og smør til, sier Renate fra bloggen Snikgjest. Foto: Snikgjest.no.

Matprat fant vi en enda enklere oppskrift. Her brukes ertesuppe på pose, frosne grønnsaker og vossakorv.

Denne solide, norske tradisjonsmaten lager du på under 20 minutter, og er en vinner på dager med dårlig tid. Velbekomme!

Se oppskrift på brennsnut med vossakorv på Matprat.no.

Enklere blir det ikke. Suppen som gjør hverdagsmiddagen både smakfull og næringsrik i løpet av 15 minutter. Foto: Matprat.no.