Verdens enkleste kanelsnurrkake

Dette er kanelsnurrkaken for deg som ikke tror du kan lage gjærbakst. Den skal bare å heve en gang, i oppvarmet ovn, før du steker dem. Den er nesten magisk og alle kan få den til.

Juksegjærbakst når du har det travelt? Klart det går an! Her er oppskriften, med lure triks:

Kanelsnurrkakedeig:

345 g hvetemel 3 ss sukker 1 ts salt 1 pk tørrgjær 120 ml vann 60 ml melk 40 g smør 1 egg

Fyll:

45 g smør 50 g sukker 1-2 ss kanel 1 smurt paiform

Slik lager du kanelsnurrkakedeigen:

Ta av ca 100 g mel. Bland resten av melet, sukker, salt og gjær i en bakebolle. Varm vann, melk og smør i microbølgeovn eller i en kjele til smøret er smeltet og det er skikkelig varmt. Det skal være ubehagelig å ta på. Tørrgjær tåler faktisk ganske høy temperatur og dette vil virkelig kickstarte hevingen. Rør melkeblandingen inn i melblandingen. Knekk i egget og akkurat så mye av melet at du får en myk deig. Kna på benken i 3-4 minutter. Den er ferdig når den slipper bollen. La deigen hvile 10 min mens du blander sammen fyllet. Sett stekeovnen på 100 grader.

Kjevling og heving:

Kjevle ut deigen til et rektangel (ca 35*20 cm), smør på fyllet og rull den godt sammen. Del i 11 snurrer. Plasser snurrene med med spiralen synlig i den smurte paiformen. La det være litt avstand mellom snurrene, de kommer til å heve inn i hverandre. Dekk med metallfolie. Skru av den nå oppvarmede ovnen og sett kanelsnurrkaken inn til heving. La heve til dobbelt størrelse, ca 60 min. Når kanelsnurrkaken er ferdig hevet tar du den forsiktig ut av ovnen.

Steking:

Varm ovnen opp igjen til 190 grader. Stek kaken i ca 30 min til snurrene i kaken er gyldenbrune. Hell gjerne over melisglasur og spis for all del mens den er varm!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder