Vis mer

Trenger du inspirasjon til pizzaen? Prøv disse herlighetene

Prøv med blåmuggost, laks eller søtpotet!

(upublisert) Opprettet


Det er ingen tvil om at vi nordmenn er glade i pizza. Hvert år hiver vi innpå tonnevis med frossenpizza, og det lanseres nye varianter frossenpizza i hytt og pine.

Samtidlig er vi glade i å lage maten vår selv, så kanskje disse pizzaene kan være med i tankene når fredagskvelden kommer?

SOL har samlet 7 pizzaer litt utenom det vanlige: 

 1. Pizza med laks og avokado


  Pizza med kjøttdeig og ost er kanskje en av nordmenns favoritter. Men skal vi tro Trines matblogg kan du lage pizza med Salmalaks og avokado.

  «Litt annerledes, men veldig godt», skriver hun på bloggen sin.


 2. Pizza med blomkålbunn


  Ifølge Klikk.no kan sunn pizza være akkurat like digg som den tradisjonelle. De har testet pizzabunn laget av blomkål, noe som ble svært suksessfylt.


 3. Pizza med blåmuggost og parmaskinke


  For mange er ost en av de viktigste ingrediensene på pizza. Men har du prøvd med blåmuggost? Osten gjør seg godt på pizza og kan blant annet kombineres med parmaskinke, eller bare tomat og løk.


 4. Veganske pizzasnurrer


  I fjor konkluderte Det internasjonale kreftforskingsinstituttet med at bearbeidet kjøtt som pølser, hamburgere, bacon og kjøttpålegg er kreftfremkallende.

  Men du trenger verken å ha kjøtt eller melkeprodukter på og i pizzaen. «Nydelig helgemat – en sikker vinner for små og store barn», skrives det på Vegetarbloggen.


 5. Supersunn pizza med kylling, cashewnøtter og fetaost


  Hjemmelaget mat er desidert det best. Det gjelder også pizza, mener Norgesmester i Bikini Fitness, Linn Cesilie Tovås.

  På Fitnessbloggen anbefaler hun en hjemmelaget og sunn pizza som serveres med en grov bunn og kylling, cashewnøtter og fetaost.


 6. Pizza med søtpotetbunn


  Søtpotet og pizza? Ja, ifølge bloggeren Linda Stuhaug det pizzabunn laget av søtpotet være en suksessoppskrift.

  Les også: Derfor bør du fortsette å spise søtpotet 


 7. Vegetarpizza - bruk alt av grønt


  La kjøttet ligge og bruk dine favorittgrønnsaker på pizzaen. Det er superenkelt og veldig godt med vegetarpizza. Enten med squash, oliven, artisjokk og fetaost, eller noe annet digg.


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.