Tre triks til supergode fastelavnsboller

Fastelavn; boller med krem, fargerike fastelavnsris og levende lys. Vi har samlet noen bolleoppskrifter, så unn deg noe ekstra godt denne søndagen.

(upublisert) Opprettet
Fastelavnssøndag er den første av tre feitedager før fasten tradisjonelt begynner på askeonsdag. Fastelavnsbollene er kanskje den av tradisjonene som i sterkest grad har holdt stand, og vi har samlet oppskrifter fra bloggerne som deler innholdet sitt på SOLs matsider. Og de viser at det er flere veier til det perfekte bakeresultatet!

Fastelavnsboller

Klassiske fastelavnsboller med vispet krem. (Foto: Mmm Malenesmatmakt)Klassiske fastelavnsboller med vispet krem. (Foto: Mmm Malenesmatmakt) Malene, bak bloggen MalenesMatMakt, lager bolledeig ved å smuldre mykt smør inn i melet. Mange mener at denne måten å elte inn smøret på gir ekstra smakfulle og lette boller. Hun fyller dem med vispet krem med litt vaniljesukker. Nydelig!

Fastelavnsboller med hjemmelaget vaniljekrem

Fastelavnsboller med hjemmelaget vaniljekrem (Foto: Elinlarsen.net)Fastelavnsboller med hjemmelaget vaniljekrem (Foto: Elinlarsen.net) Elin, bloggeren bak Elinlarsen.net, lar kjøkkenmaskinen jobbe med deigen lenge før hun til slutt elter inn smøret. Dette trikset skal gi en ekstra luftig deig. Hennes hjemmelagede vaniljekrem er perfekt for dere som vil ha litt mer enn bare vispet krem på bollene.

Finske fastelavnsboller

Finske fastelavnsboller, med marsipan og krem! (Foto: Det søte liv)Finske fastelavnsboller, med marsipan og krem! (Foto: Det søte liv) Kristine på Det søte liv, bruker en mer tradisjonell smeltet-smør-og-lunken-melk-oppskriften for å få gode og luftige fastelavnsboller. Bollene skiller seg derimot ut når det gjelder fyll: hennes finske fastelavnsboller inneholder nemlig marsipan! Dette er nok også kjent for dere som har spist svenske semlor, boller fylt med krem og mandelmasse.

Flere bolleoppskrifter

På temasiden for fastelavn samler vi oppskrifter fra matblogger og matnettsteder.På temasiden for fastelavn samler vi oppskrifter fra matblogger og matnettsteder.SOLs fastelavnsside har vi samlet enda flere oppskrifter på fastelavnsboller; lavkarbo, med syltetøy og med ulike typer krem. Og er du på jakt etter skikkelig gode klassiske bolleoppskrifter burde du sjekke ut bollesiden vår. Her finner du knallgode oppskrifter på hvete-, rosin-, kanel-, kardemomme og sjokoladeboller. For å nevne noen. Landets beste bolleoppskrifter finner du her!Landets beste bolleoppskrifter finner du her! Feirer du fastelavn? Har du en favorittbolleoppskrift? Legg gjerne igjen en kommentar i feltet under. Ha en fin helg!
Mer om
mat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer