Tre grunner til at pizzaen trives minst like godt i stekepanna

Fantastisk pizza og enda bedre rester? Jepp!

Vegrer du deg for å lage pizza fordi det betyr masse kjevling, elting og mel i kjøkkenets mest utilgjengelige kroker? Sliter du med seig og kjip pizza når den må varmes opp igjen? Det høres kanskje litt rart ut - og ovnsstekt pizza er fortsatt en helt særegen opplevelse - men stekepanna kan være løsningen. Alle kan få til et resultat av restaurantkvalitet med triksene. Garantert. Her er tre grunner til at pizzaen trives best - eller i det minste like godt - i stekepanna.

1. Fantastisk resultat - mindre søl

Matlagingsguruen J. Kenji López-Alt fra Serious Eats har gått grundig til verks med sin guide til en perfekt stekepannepizza. I grove trekk går den ut på å lage en deig som legges til heving i panna. Derfor kan du for eksempel bruke Klikks guide til perfekt pizzabunn eller Matprats pizzadeigoppskrift også. Dagen etter puttes hele panna med valgfri saus, ost og fyll inn i en forvarmet ovn på høyeste innstilling. Bare pass på at panna og håndtaket tåler det. Så tar du den ut når pizzaen ser gylden og ferdigstekt ut. Resultatet blir etter all sannsynlighet en usedvanlig sprø og luftig pizza på grunn av måten stekepanner fordeler varmen på. At skorpa får masse smelta ost skader vel ikke. Dessuten sparer du mye tid og rydding på å slippe å kjevle ut deigen og overføre den til stekebrettet. Det setter vel de fleste pris på? I panna blir pizzaen alltid rund og fin. Med mindre du har firkanta panne, da. (Foto: Colourbox)I panna blir pizzaen alltid rund og fin. Med mindre du har firkanta panne, da. (Foto: Colourbox)

2. Gi restene nytt liv

Å varme pizzarester kan være trasig. Mens mikrobølgeovnen har en tendens til å gjøre bitene seige og uappetittlige, kan stekeovnen tørke dem ut til en blek skygge av seg selv. Et gammelt amerikansk restauranttriks er å steke restene på middels varme i panna. Da trekkes oljen fra deigen ut og gjør skorpa sprø igjen. Youtube-personligheten Chef John fra Foodwishes forklarer teknikken i videoen under, hvor han til og med hevder at han bruker dette trikset på pizzaen han får levert på døra. Da blir den visst enda sprøere.

3. Lar deg nyte pizza i skauen

Turmat kan være så mangt, men pizza er vel ikke det første man tenker på å slenge over bålet når man sitter midt i granbarens land. Det finnes vel mer praktisk mat å ha med på tur. Om du virkelig vil slå på stortromma er det likevel fint mulig å lage en helt glimrende pizza på bålet. Klikk.nos oppnedpizza er kanskje den mest lettvinte metoden, som både kan lages med egen og ferdiglagd deig, mens engelskyndige kan bryne seg på Serious Eats fantastiske italienske pizza i stekepanna. Sistnevnte passer veldig godt til bålet, men pass på at panna ikke blir altfor varm. Da skal du holde tunga rett i munnen for å ikke svi bunnen. Pizzatid? (Foto: Colourbox)Pizzatid? (Foto: Colourbox)