Toves kake ble kåret til Norges beste bakst

Her er oppskriften.

(upublisert) Opprettet
Flere hundre sendte inn sine beste bakverk i «Norges beste bakst», en konkurranse i regi av Bremykt. Helt til topps gikk Tove Holters (idefull.no) eplekake. - Etter baking, smaking og synsing, har jeg kommet fram til den perfekte eplekake, skriver Tove på bloggen. Vinneren ble kåret på bakgrunn av publikumsstemmer og en jury bestående av fire bakstglade personer. To av landets mest poulære matbloggere, Trine Sandberg og Ina-Janine Johnsen, var blant jurymedlemmene. - Tove Holter har gjort et par smarte grep med den tradisjonelle eplekaken, som gjør den ekstra god og saftig, mener juryen.

Vi har fått lov å dele Toves oppskrift på saftig eplekake:

Kaken ble lagd i en liten langpanne (27 x 38 cm): Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Tilsett mel, bakepulver, melk og smeltet smør litt og litt og om hverandre. Tilslutt rører du forsiktig inn eplemosen. Ha røren i en liten bakepapirkledd langpanne, og ha så eplebitene utover kaken, og trykk dem godt nedi røra. Den sprø toppen bestod av: 2 ts kanel 50 gr brunt sukker 6 bixit kjeks Dette ble knust og blandet med stavmikser, før jeg strødde det utover røra. Kaken ble stekt på 200 grader i 40 minutter midt i ovnen.

Sjekk også SOLs spesialside om eplekaker for inspirasjon og flere eplekaker.

(Foto: idefull.no)(Foto: idefull.no)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.