Tirsdag er pannekakedag

Feitetirsdag, på engelsk Pancake Tuesday, er en utmerket anledning til å prøve en av disse knallgode pannekakeoppskriftene.

De fleste matkulturer har en eller flere varianter av pannekaker; en mer eller mindre flytende røre stekes raskt i pannen og serveres med søtt eller salt tilbehør. Dette er kanskje ikke noe for de som er redde for karbohydrater, men med litt ekstra grovmel eller havregryn i røren metter de lenger. Vi har samlet oppskrifter fra norske matbloggere som deler innholdet sitt på SOL Mat:

Pannekaker og blåbærsyltetøy - Fru Timian

Klassiske blåbærpannekaker. (Foto: Fru Timian)Grove blåbærpannekaker. Klikk på bildet for oppskrift (Foto: Fru Timian)

Pannekaker - Krem.no

Typisk norske pannekaker med blåbær. Klikk på bildet for oppskrift. (Foto: Krem.no)Typisk norske pannekaker med blåbær. Klikk på bildet for oppskrift. (Foto: Krem.no)

 Grove pannekaker med pekan- og lønnesirupsmør - Bollefrua

Lag ditt eget pekannøtt- og lønnesirupsmør til pannekakene. (Foto: Bollefrua)Lag ditt eget pekannøtt- og lønnesirupsmør til pannekakene. Klikk på bildet for oppskrift (Foto: Bollefrua)

Pannekaker med krem og jordbær - Grys Kjøkkenskriverier

Pannekaker med en smak av sommer. Klikk på bildet for oppskrift. (Foto: Grys Kjøkkenskriverier)Pannekaker med en smak av sommer. Klikk på bildet for oppskrift. (Foto: Grys Kjøkkenskriverier)

Amerikanske pannekaker med lønnesirup og bacon - Holy Macaroni

Guilty pleasure? Sprøstek bacon på tykke pannekakene. (Foto: Holy Macaroni)Guilty pleasure? Sprøstek bacon på tykke pannekakene. Klikk på bildet for oppskrift (Foto: Holy Macaroni)

Amerikanske pannekaker med nutellafyll - Kjøkkenkroken

En vidunderlig kaloribombe. Klikk på bildet for oppskrift. (Foto: Kjøkkenkroken)En vidunderlig kaloribombe. Klikk på bildet for oppskrift. (Foto: Kjøkkenkroken)

Farlig gode pannekaker - Veganmisjonen

Veganske pannekaker uten egg og andre animalske produkter. Klikk på bildet for oppskrift (Foto: Veganimisjonen)Veganske pannekaker uten egg og andre animalske produkter. Klikk på bildet for oppskrift (Foto: Veganimisjonen)

Pannekaker med pepperkakesmak - Gunns Momsemat

Savner du jul? Prøv disse pepperkakepannekaken! Klikk på bildet for oppskrift. (Foto: Gunns Momsemat)Savner du jul? Prøv disse pepperkakepannekaken! Klikk på bildet for oppskrift. (Foto: Gunns Momsemat) Hvilken er din favoritt?