Tenk nytt i matboksen

August betyr umiskjennelig at hverdagen er i gang igjen. Men det betyr ikke at livet (og i dette tilfelle; maten) trenger å være kjedelig.

(upublisert) Opprettet
SOLs  matekspert Marit Røttingsnes Westlie er matskribent og kokebokforfatter, og driver bloggen Fru Timian. Her er hennes tips til god og sunn matpakkemat:  

 Lite jobb, men mye smak

- Nå er det straks på tide for både små og store å komme tilbake til de faste vanene med barnehage, skole eller jobb, og med det kanskje tid for å tenke noen spennende tanker om matboksen. Ikke for mye jobb, men massevis av gode smaker er gode retningslinjer. Dette forslaget passer like godt til store som små. Det blir garantert god stemning hvis man åpner matboksen og finner italiensk kyllingpita (foto: Cooking Light)  

Barnas favoritter

- Det er utrolig kjekt å ha en stor ladning med pizzasnurrer i fryseren for å sende med barna på skolen innimellom. Jeg bruker å halvtine dem før jeg putter dem i matboksen. Har de utedag, kan disse snurrene like gjerne varmes opp på bålet som pølser. Bare pakk dem inn i aluminiumsfolie, tipser Marit. Det blir garantert jubel når ungene får dette på skolematen (Foto: Silje's blogg)  

Nybakt og saftig

Vi er og blir en stor brødnasjon, og da er det greit å ha en oppskrift på gode brytebrød som kan brukes i matpakkene til familien. For deg som ikke kan leve uten brød på nista. (Foto: Stormyras matblogg)

 

Helt rå sandwich

- Det er faktisk riktig så godt å putte råkostsalaten inne sandwichen sammen med litt god kremost. Kan dette være noe for deg? spør Marit. Råkost, kremost og lyse rosiner (foto: Taste.com.au)  

Lei brødmat?

- Har du lyst på litt annet enn brød til lunsjen på jobben, er denne salaten et godt alternativ. Den kan gjerne lages kvelden i forveien og så oppbevares i kjøleskapet til du reiser på jobb, tipser Marit Salat med hvetekorn og bær. (Foto: Eatingwell.com)  

Restemat er perfekt niste

- Har vi pasta med pesto til middag, lager jeg nesten bestandig så mye at jeg kan sende med ungene i matboksen på skolen neste dag. Da liker jeg best å bruke fullkornspesto. Slik lager du god basilikumpesto:   Har du tips til god matpakkemat? Fortell oss om det i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.