Superenkelt langpannebrød med havregryn

Krever minimalt med innsats.

Fru Timian har en stor svakhet for brød som smaker kjempegodt og som nesten ikke krever noe jobb. Har du samme svakhet? Da er dette brødet midt i blinken.

God bakst!

Oppskrift på langpannebrød med havregryn


550 gram hvetemel
250 gram fint sammalt hvetemel
200 gram lettkokte havregryn
1 teskje salt
1 pakle gjær, fersk eller tørr
6 ½ desiliter vann, 25-30 grader

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du det bare rett oppi bakebollen. Hell over vannet og elt deigen godt sammen i omlag 10 minutter.

Dekk bollen med et bakeklede og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar rundt én time.

Når deigen skal over i langpannen, kan det være lurt å ført kjevle den ut på en bakepapir på kjøkkenbenken. Så er det bare å løfte det over i langpannen. Legg et klede over formen og la brødet etterheve i rundt 30 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader.

Når det er ferdig hevet, bruker du en kniv og deler opp brødet i 16 like store deler før du steker det på nest nederste rille i 25 minutter.

Ta det ut av langpannen og la det avkjøles på en bakerist. Fru Timian pleier å dele det opp og så skjære det i to, så det kan fylles med alskens godsaker til pålegg.

Se flere gode oppskrifter hos Fru Timian.

Flere saker fra Scandinavia Online-sider:

Formel E forklart fra innsiden

ELBIL24.NO

Formel E forklart fra innsiden

elbil24.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder