Superenkel og kremet pastasaus

Noen ganger haster middag mer enn andre. Dette pastasaustrikset hjelper deg å få maten på bordet på 1-2-3!

(upublisert) Opprettet
Vi har alle opplevd det; middagen skulle gjerne vært servert for 10 minutter siden (ja, kanskje til og med en time tidligere).

Rask ostesaus

Vel, bedre seint enn aldri, sier nå vi, og lærer gjerne bort dette lille ostesaustrikset. Dette trenger du: 1 dl mat- eller kremfløte 1 neve finrevet parmesan 2-3 ss pastavann (eller bare kokt vann) Urter eller krydder du liker Nykokt pasta (fersk pasta går raskere enn den tørkede varianten, men ta det du har). Varm opp fløten til den er rett ved kokepunktet. Hiv oppi osten og rør til den er smeltet. Spe med vannet (pastavann inneholder litt av stivelsen fra pastaen, og gjør at sausen klebrer seg lettere til pastaen ved servering). Rør sausen inn i den avrente pastaen og krydre som du liker. Dette blir nok saus til 2-3 porsjoner, avhengig av hvor mye saus du liker på pastaen. Sausen passer godt som base i flere pastaretter: server bacon eller skinke til, røkt eller stekt laks, brokkoli, spinat eller andre grønnsaker. Kort sagt; ta det du har og liker! Er du på jakt etter mer pastainspirasjon anbefaler vi våre temasider om pasta, her har vi samlet oppskrifter fra matnettsteder og  matblogger. God middag og del gjerne hvis du likte saken! PS: Har du andre superenkle middagstips så fortelle oss gjerne om det i kommentarfeltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.