Vis mer

Suksesskake med idiotsikker glasur

Denne må prøves!

(upublisert) Opprettet
Følger du denne fremgangsmåten er du garantert en knallgul krem som har en silkemyk konsistens. Og som garantert ikke skiller seg og får klumper som du definitivt ikke vil ha. Oppskriften på denne gulkremen har Fru Timiam funnet i en av konditor Sverre Sætres kokebøker og gjort noen justeringer på.

Suksesskaken er jo bestandig én av de kakene som forsvinner først på kakebordet. Og det er jo ikke rart, god som kaken er!

(FOTO: Fru Timian)

Oppskrift på suksesskake


Mandelbunn
200 gram mandler
5 eggehviter
200 gram melis

Glasur
100 gram kjøleskapskaldt smør
5 eggeplommer
1 desiliter helmelk
100 gram sukker
10 gram maisenna

Sett stekeovnen på 160 grader og smør en rundform på 24 centimeter. Legg bakepapir i bunnen. Kjør mandlene i en foodprosessor til de blir helt smulete. Du kan også bruke en mandelkvern.

Ha eggehvitene i en helt ren bolle og pisk eggehvitene til de begynner å forme topper. Tilsett melisen litt etter litt og pisk til du får en luftig og blank marengs. Hell i de malte mandlene og vend dem inn med en slikkepott.

Hell røren over i kakeformen og stek den i 45–50 minutter på nederste rille. Kaken skal ha en fast overflate når den er ferdig. La den avkjøles halvveis i formen før du setter den over på en bakerist.

Så var det den gule kremen! Det er mange som sliter med å få riktig konsistens på kremen, men denne blir garantert perfekt!

Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i terninger. Legg det tilbake i kjøleskapet.

Ha eggeplommene i en kasserolle sammen med melken, sukkeret og maisennaen. Pisk det sammen for å fjerne eventuelle melklumper. Kok opp mens du rører godt i bunnen hele tiden. Det kan lett sette seg fast. La det koke i 20 sekunder.

Ta kasserollen av varmen og rør inn smørklumpene. Tilsett noen av gangen og rør dem kraftig inn. Når alle klumpene er rørt inn, er glasuren ferdig og du kan fordele den over mandelbunnen.

Riv litt mørk sjokolade over glasuren.

Les flere oppskrifter hos Fru Timian.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.