Annonse

Stavanger-restaurant fikk Michelin-stjerne

Maemo beholder sine tre stjerner.

Sushirestauranten Sabi Omakase i Stavanger kan smykke seg med én stjerne i Michelin-guiden 2017.

- Det er en ære og ikke minst en stor motivasjon for vårt team, sier Sabi-gründer, Roger Asakil Joya.

Årets Michelin-stjerner ble avslørt på utdelingen i Stockholm klokken 10.00 i dag. Én stjerne gis til restauranter som betegnes som eksepsjonelt bra, to stjerner tildeles steder som er «er verd en omvei» og sjeldne tre stjerner utdeles til restauranter som er «verd en reise i seg selv».

Michelin-inspektørene gjør anonyme besøk til restaurantene. De prøver så mye som 250-300 måltider i året for å finne hvilke restauranter som fortjener Michelin-stjerne.

Oslo-restauranten Maaemo beholder sine tre stjerner de ble tildelt i fjor. Men det er ikke bare norske restauranter som kan smykke seg med nye Michelin-stjerner i dag:

Sture i Malmö, 108 i København, Domestic i Århus, Ti Trin ned i Fredericia, Slotskøkkenet i Dragsholm, Koks på Færøyene, Dill i Reykjavik og Imouto i Stockholm får alle en stjerne hver.

Det er de første stjernen både for Færøyene og Island. To restauranter ble tildelt to stjerner.

- Hele industrien en i en holder en fantastisk standard i år. Nordisk kjøkken har virkelig modnet. Det baseres på rene, gode råvarer og flere får øynene opp for nordisk kjøkken. Fremtiden er lys, sier Michael Ellis, internasjonal direktør for Michelin-guiden.