Sommerfilet med sitron og pepper og grillet fruktspyd

Har du ikke mye tid, og vil ha maten raskt på bordet, er dette perfekt for deg. Sommerfileten er skåret i tynne skiver og er ferdig marinert slik at det går raskt å tilberede. Griller du samtidig et fruktspyd ved siden av, har du et komplett måltid. Raskt og enkelt.

Grillet frukt til kjøtt? Hvis du ikke har prøvd dette vet du faktisk ikke hva du har gått glipp av.

Gilde sommerfilet:

Grilles eller stekes på høy varme i ca 2 min på hver side. Legges deretter på indirekte varme i ca 5-10 min. Knallgode til grillet svinekjøtt, eller med is til dessert.Knallgode til grillet svinekjøtt, eller med is til dessert.

Grillet fruktspyd:

100 g smør 60 g honning 3 ferske ferskener, fjern steinen og del hver frukt i 4 båter 3 ferske plommer, fjern steinen og del hver frukt i 4 båter 3 bananer, del hver frukt i 4 biter 12 jordbær 12 grillspyd grillrist Fremgangsmåte Smelt smøret og honningen sammen i en kjele, over middels varme. Sett ned varmen og la det småputre under omrøring i ca. 5 minutter. Tre en kvart fersken, en kvart plomme, en bananbit og et jordbær på hvert spyd. Legg et stort stykke grillfolie på en grillrist, plasser spydene på risten og hell litt av smør og honningsausen over hvert spyd. Grill til frukten er myknet og sausen har tyknet og blitt tatt opp av frukten (ca. 5 minutter). Vend spydene, hell litt mer smør- og honningsaus over og grill i ca. 5 minutter til.

Flere grilloppskrifter:

Relatert-artikkel-Gilde-Kla relatert-Gilde-Klassikere-S

Sommerkoteletter med grønn nøttesalat

BBQ spareribs med grillet squashsalat