Slik skal du egentlig steke pizzaen

Har du denne funksjonen på ovnen?

Slik skal du egentlig steke pizzaen
(upublisert) Opprettet
Det er ingen hemmelighet at vi nordmenn er glade i pizza. I 2010 spiste vi rundt 48 millioner frossenpizza i året, skriver Nettavisen.

Les også: Putt spaghettien inni en flaske for du koker den

Men det å steke en pizza og få den perfekt er ikke alltid like lett. Du har kanskje erfart at din hjemmelagde pizza ikke alltid blir gjennomstekt eller at den blir brent på kort tid?

Heldigvis for deg finnes det et triks for å unngå dette, skriver Dagens.dk. Og alt handler om innstillingene på ovnen din. 

Ifølge den danske nettsiden, og Klikk.no som tidligere har omtalt ovn-funksjonen, er nøkkelen til en perfekt pizza hvordan du stiller inn varmen:

Du må nemlig ha maksimal temperatur med varmluft og undervarme.

De profesjonelle pizzaovnene på restauranter blir veldig, veldig varme. Mye varmere enn man får til i vanlige kjøkkenovner, skriver Klikk.no. Dermed kan vi kompensere ved å bruke vifta og undervarme. I tillegg bør man ikke ha for mye fyll - da dette gjør pizzabunnen vassen.

NB! Husk å følg nøye med på pizzaen når den stekes. Det er nemlig forskjell på temperaturen fra ovn til ovn. Steketiden på pizzaen kan også variere på hvor tykk deig og hvor mye fyll du har.Legg til sol_no på SnapChat

 
Mer om
mat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer