Slik lager du tomatsaus fra bunnen av

Rask eller langsom tomatsaus? Uansett hvilken du velger slipper du å kjøpe saus på glass.

Det finnes åpenbart mange måter å lage tomatsaus på. Vi har plukket ut en superrask og en av den litt mer langsomme typen, så kan du bokmerke den som passer best for deg. I tillegg fant vi en ganske avansert oppskrift, til deg som vil utfordre deg selv. En god tomatsaus passer nær sagt til alt; pasta (åpenbart), pizza (selvsagt), gryteretter, kjøtt, fisk, fugl og vegetarmat, ja listen kunne vært tilnærmet uendelig. Hurra for tomatsausen, redningen i hverdagen!

Kjapp tomatsaus - en oppskrift fra Idéfull

Ferdig i en fei, og garantert bedre enn den du får på glass. Klikk på bildet for oppskrift. (Foto: Idéfull)Ferdig i en fei, og garantert bedre enn den du får på glass. Klikk på bildet for oppskrift. (Foto: Idéfull) I bloggen Idefull diskes det opp en pastasaus på 15 minutter. Det er imponerende. Hemmeligheten ligger i gode, friske tomater.

Tomatsaus - en oppskrift fra Ganske enkelt

Lag stor porsjon og frys ned til flere middager. Klikk på bildet for oppskrift. (Foto: Ganske enkelt)Lag stor porsjon og frys ned til flere middager. Klikk på bildet for oppskrift. (Foto: Ganske enkelt) I bloggen Ganske enkelt er tomatene fra boks, og det er ikke noe nederlag. Sausen får koke lenge og fryses så ned i porsjonspakker slik at man kan lage superraske middager når tiden er knapp. Da er det verdt å bruke tid på forarbeidet.

Hjemmelagede hakkede tomater - en oppskrift fra Kjøkkenkroken

Slik flår du skinnet av tomatene. Klikk på bildet for å lese oppskriften og se flere bilder. (Foto: Kjøkkenkroken)Lær hvordan du flår skinnet av tomatene. Klikk på bildet for å lese oppskriften og se flere bilder. (Foto: Kjøkkenkroken) Tomatsausen som lages i Kjøkkenkroken er kanskje for viderekommende, men har du ikke alltid lurt på hvordan man lager sine egne, skinnfrie tomater? Her er en nyttig steg-for-steg-oppskrift. Da er det vel ikke noen som lurer på hva de skal ha til middag i dag?