Slik har du aldri laget kanelboller før

Lær deg hemmeligheten bak verdens beste kanelbolle med den karamelliserte skorpen. Her er oppskriften.

(upublisert) Opprettet
Kanelbolle, skillingsbolle, kanelsnurrer, kanelknuter - kjær bolle har mange navn! Og nesten like mange oppskrifter. Vi tør påstå at dette er de beste! Lær å lage bollene på en ny måte. Deigen skal ikke rulles til en pølse, men brettes, strimles, tvinnes og knytes! Resultatet blir superlekkert, og profft! Og det er ikke vanskelig! Bare følg bildene fra bloggen Mat på bordet under nøye, så blir du en superbaker du også! Resten av oppskriften finner du på bloggen her: Kanelboller.

Slik går du frem:

1. Lag deigen etter anvisningene. Ta frem deigen fra kjøleskapet etter hviletiden og kjevle den ut til en firkant på ca. 30x50cm. Bruk minimalt med hvetemel for å hindre at den klistrer seg til kjevlen eller benken. kanelbollerinaplastpose 2. Smør halvparten av fyllet jevnt over deigen. Brett den nedre tredelen av deigen inn mot midten. Brett den øvre tredelen av deigen over midten. kanelbolle2kanel 3. Kjevle ut deigen igjen til en firkant ca. 30x50cm. Smør resten av fyllet over deigen og brett deigen igjen inn mot midten som i forrige steg. kanelbolle3inakanel 4. Kjevle deigen ut til en firkant på ca. 20x40 cm. Skjær en strimmel av deigen, ca. 2 cm bred. Tvinn strimlen og knyt den sammen i en knute. Ferdig! kanelbolle4inaknyting Legg bollene på en bakepapirkledt stekeplate, dekk med et hånkle, og sett et lunt sted til heving 30-60 minutter.Pensle kanelbollene med sammenpisket egg etter endt hviletid og sett i forvarmet ovn. Stek i 12-15 minutter. kanelbollerina- De beste kanelbollene ever! ifølge barna til Ina fra Mat på bordet. Foto: matpaabordet.no. - Bollene er ganske myke når de er ferdigstekte, så jeg valgte å legge dem over på en rist og ettersteke i 5 minutter, sier Ina. De er fortsatt relativ myke når de kommer ut av ovnen, men får en nesten karamellisert skorpe når de er avkjølt. Lykke til!

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.