Se hva som skjedde med McDonalds-burgeren på 30 dager

- Jo mindre mugne, jo mer urovekkende.

(upublisert) Opprettet
Buzzfeed kjøpte burgere ved sju amerikanske fast food-steder, og plasserte de i hver sitt glass med lokk i 30 dager. Jo mindre mugne de er, jo mer urovekkende er resultatet, skriver Buzzfeed. Se resultatet i videoen:
 

Kjøpte burger i Oslo og lot den ligge i ett år

Det er ikke første gang fast food-burgeres beskjedne forråtnelse er under lupen. I 2008 kjøpte en Dagbladet-journalist en cheeseburger og en pommes frites på en McDonalds-restaurant i Oslo, og lot den ligge i romtempereatur i ett år. - Det er ikke spor av vond lukt, mugg eller forråtning på noen av de, skrev journalisten da året var gått.

Tok vare på burger i 14 år

I fjor skrev TV 2 om David Whipple som hevdet å ha tatt vare på en McDonalds-burger i 14 år - med et utrolig resultat. Sylteagurken var råtnet bort, men brødet og kjøttet var intakt. Det hele startet med David glemte burgeren i en jakkelomme i 1999. - Da vi omsider tok den ut, utbrøt vi: «Åh, herlighet. Det er utrolig at den ser helt lik ut».

McDonalds forklarte hvorfor

I 2012 svarte McDonalds i Canada på et brukerspørsmål om temaet, som ble publisert på burgerkjedens nettsider. En matekspert forklarte at hamburgerne på McDonalds mister mye fuktighet under tilberedningen, og at maten derfor heller tørker inn enn å råtne.  - Mikrobene som forårsaker forråtning ligner på oss selv ved at de trenger vann, næringsstoffer, varme og tid til å vokse. Hvis noe av dette mangler, kan ikke mikrobene vokse og bryte ned maten. Les hele svaret fra McDonalds her.
Mer om
mat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer