Santa Maria trekker flere produkter

Advarer allergikere.

(upublisert) Opprettet

Matprodusenten Santa Maria utvider listen over produkter som trekkes tilbake fordi de kan inneholde mandelprotein.

Det er grillkrydder, pommes frites-krydder, biffkrydder og Fajita Dinner Kit som nå trekkes tilbake.

Den 15. februar kunngjorde Santa Maria at selskapet hadde fått påvist spor av mandler i en leveranse paprikapulver, til tross for at verken Santa Maria eller leverandøren av paprikapulver bruker mandler i sin produksjon. Flere produkter ble tilbakekalt, og nå utvides altså listen, opplyser matprodusenten mandag.

– Santa Maria tar oppdagelsen svært alvorlig, og vi har derfor fortsatt undersøkelsene. Vi har gjort dette for å forsikre oss om at ingen av våre produkter på markedet inneholder mandelprotein, heter det i en pressemelding.

Hele listen over de siste berørte produkter er lagt ut på Santa Marias nettside.

Santa Maria advarer alle med mandelallergi mot å spise produktene. Selskapet har også sagt opp kontrakten med den spanske leverandøren som produserte partiet med paprikapulver der det ble funnet mandelprotein. Det er fortsatt usikkert hvordan mandelproteinet havnet i ingrediensene til leverandøren. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.