Rundstykkene alle ville bake i 2015

Superenkle eltefrie rundstykker er årets mest populære oppskrift på bloggen Mat på bordet.

Ina fra Mat på bordet har oppsummert året på bloggen sin, og den mest populære oppskriften i 2015 var disse ekstra enkle, eltefrie rundstykkene.

Eller klaskerundstykker som hun selv kaller dem. Navnet har de fått fordi du ikke trenger å trille eller forme dem til boller.

–  Jeg bare klasker dem rett ned i en form - ikke skal de eltes, formes eller etterheves! De er verdens enkleste å lage, forteller bloggeren.

Det eneste du trenger er å røre sammen en enkel deig kvelden før, som er klar for steking dagen etter.

Etter klatting i langpannen, settes rundstykkene rett inn i kald ovn. Ingen etterhev, men husk å skru på ovnen!

– Som du ser, (bildet) så var jeg ikke så nøye med ‘klattingen’, men steking gjør underverker, og de ble flotte og fine på en halvtime, sier Ina.

rundstykker2_matpaabordet_rmpoelIkke bry deg om å forme rundstykkene, de skal bare "klattes" rett i langpannen. Foto: matpaabordet.no.

Ina mener at med denne metoden kan du droppe å kjøpe halvstekte eller frosne rundstykker.

– Oppskriften gjør at det er raskere, sunnere og billigere å lage dem fra bunnen av, skryter hun. Sjekk ut videoen av hvordan hun baker dem her.

"Veldig enkelt og suverent resultat! Perfekt til søndagsfrokosten. Jeg liker denne varianten bedre enn å bruke muffinsform", skriver en av leserne hennes på bloggen.

Han tipser også om at du kan bytte ut 100 gram av melet med 100 gram frø.

rundstykker_matpaabordet683x1024_1_kfzsivFerske, varme og velduftende rundstykker etter minimalt med innsats. Noe for søndagsfrokosten? Foto: matpaabordet.no.

Se oppskrift på superenkle eltefrie rundstykker på bloggen Mat på bordet.