Red Velvet Cake - slik får du kaken knallrød

Rød fløyelskake er en herlig sjokoladekake med fyldig kremostglasur. Men hvordan blir den rød?

(upublisert) Opprettet
Denne amerikansk klassikeren har fått sitt navn på grunn av den knallrøde fargen. Andre kjente kallenavn på den er Red Devil Cake, Waldorf Astoria Cake og på norsk, rød fløyelskake.

– Kaka er en favoritt på festbordet - og består av en lys sjokoladebunn med fyldig kremostglasur, både inni og utenpå, forteller matblogger Fru Timian, som har laget oppskriften.

Hun forklarer at kakebunnen er tilsatt så mye rød konditorfarge at den får denne unike fargen. Men det er ikke vanlig konditorfarge, avslører hun.

Og forteller hemmeligheten:

– For å få den ønskede rødfargen, må du bruke konsentrert konditorgelé. Det holder ikke å bruke den vanlige konditorfargen du kjøper på flaske i butikken. Før måtte du i jernvarehandel for å få kjøpt det, men nå får du kjøpt konditorfarge i gelékonsistens på tube også i vanlige dagligvarebutikker. Den gir en sterkere farge.

Red velvet cake Fru TimianRed Velvet Cake - knallrødt blikkfang på kakebordet. Foto: Mette Møller.

Fru Timan har også gitt kokosmassen på toppen en omgang med konditorfargen før hun drysser det over kaken, helt til slutt.

– Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet en stund før servering slik at glasuren får satt seg skikkelig. Oppbevart i kjøleskap holder den seg godt i flere dager, tipser bloggeren.

Se oppskrift på Red Velvet Cake på bloggen Fru Timian.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.