Red Velvet Cake - slik får du kaken knallrød

Rød fløyelskake er en herlig sjokoladekake med fyldig kremostglasur. Men hvordan blir den rød?

Denne amerikansk klassikeren har fått sitt navn på grunn av den knallrøde fargen. Andre kjente kallenavn på den er Red Devil Cake, Waldorf Astoria Cake og på norsk, rød fløyelskake.

– Kaka er en favoritt på festbordet - og består av en lys sjokoladebunn med fyldig kremostglasur, både inni og utenpå, forteller matblogger Fru Timian, som har laget oppskriften.

Hun forklarer at kakebunnen er tilsatt så mye rød konditorfarge at den får denne unike fargen. Men det er ikke vanlig konditorfarge, avslører hun.

Og forteller hemmeligheten:

– For å få den ønskede rødfargen, må du bruke konsentrert konditorgelé. Det holder ikke å bruke den vanlige konditorfargen du kjøper på flaske i butikken. Før måtte du i jernvarehandel for å få kjøpt det, men nå får du kjøpt konditorfarge i gelékonsistens på tube også i vanlige dagligvarebutikker. Den gir en sterkere farge.

Red velvet cake Fru TimianRed Velvet Cake - knallrødt blikkfang på kakebordet. Foto: Mette Møller.

Fru Timan har også gitt kokosmassen på toppen en omgang med konditorfargen før hun drysser det over kaken, helt til slutt.

– Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet en stund før servering slik at glasuren får satt seg skikkelig. Oppbevart i kjøleskap holder den seg godt i flere dager, tipser bloggeren.

Se oppskrift på Red Velvet Cake på bloggen Fru Timian.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder