Putt spagettien inni en flaske før du koker den

Trikset er like enkelt som det er smart.

(upublisert) Opprettet
De fleste har nok endt opp med helt feil mengde når de koker spagetti. Enten blir det dobbelt så mye som du hadde tenkt, eller så blir det altfor lite. Det er definitivt et i-landsproblem, men fortvil ikke, det er faktisk håp.
Det finnes redskaper som er beregnet på å måle opp riktig menge spagetti, men du kan også lage det selv. Og det er slettes ikke vanskelig. Vask en tom plastflaske og skjær av toppen. Tre spagetti gjennom tuten, så vil du få perfekt mengde til en porsjon, ifølge Klikk. Vil du ha større porsjoner, kan du klippe av mer av toppen. Som en tommelfingerregel dobler pastaen seg i vekt når den kokes. Klikk skriver at en porsjon er på mellom 75 og 100 gram for voksne. For barn er det litt over halvparten som gjelder.

Hvis du passer på vekta ...

Dersom du prøver å gå ned i vekt, kan det være lurt å kutte ned på spagetti-mengden. Da kan du i stedet tre spagetti gjennom hullet på en CD-plate, melder VGs Vektklubb. Det er plass til omlag 40 gram tørr pasta i hullet, noe som gir rundt 100 gram kokt vare. Mengden er, ifølge Vektklubb perfekt for kvinner. Menn burde derimot doble mengden.

Koker du spagettien riktig?

Det er fort gjort å ende opp med overkokt og vassen spagetti. Ideelt sett skal pasta være klebefri og al dente. Med andre ord bør den ha litt tyggemotstand. KK har laget en guide for hvordan du koker perfekt pasta: 1. Bruk stor kjele og mye vann 2. Ha salt i vannet 3. Rør god og la det fosskoke 4. Test pastaen ett minutt før anbefalt koketid. 5. Pastaen er ferdig når du har lett tyggemotstand.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.