Påskens beste kaker og godteri

Påsken er ikke bare skitur og solslikking i hytteveggen (eller på uteserveringene i byen). Det er også mat! Og vi starter med det beste av alt; kaker, boller og snop.

(upublisert) Opprettet
Alle oppskriftene i denne saken er hentet fra matredaksjoner og -blogger som vi samler og på våre matsider. På SOL Mat finner du massevis av oppskrifter og tips og inspirasjon til god mat. Ta en titt, kanskje du finner noe du vil lage i dag?

Fru Timians supergode påskeboller

fru-timian-paaskebollerBoller med honningglasur (foto: Fru Timian) - Jeg vet egentlig ikke hvor utbredt tradisjonen for påskeboller er her i Norge, jeg tror aldri at jeg har sett det til salgs i et bakeri. I England står nok tradisjonen for å bake disse sterkere, skiver Fru Timian og oppfordrer til å innføre påskebolletradisjonen også i Norge. Vi tipper de er perfekte på skitur!

Kjøkkentjenestens gule påskekake (eller suksessterte)

kjokkentjeneste-paaskegul-kDet bare må bli suksess! (foto: Kjøkkentjeneste) - I oppskriften sies det også at den med fordel kan serveres rett fra fryseren, skriver Ina, matbloggeren bak Kjøkkentjeneste. Dette er med andre ord en kake man kan lage på forhånd og trylle frem hvis man får gjester i påsken. Slike enkle løsninger fortjener applaus, synes vi.

Cup and Cakes sitronmarengs cupcakes

Oh, disse er nesten for lekre! (Foto: Cups and Cakes)Oh, disse er nesten for lekre! (Foto: Cups and Cakes) Disse er kanskje ikke i utgangspunktet så påskete (hvis det er et ord) men de er gule og vi lar oss rive med! - De består av sitronmuffins toppet med Lemon Curd og Marengs-frosting, mmm... Saftige, friske, myke og søte, med masse smak av sitron, skriver bloggeren i Cups and Cakes. Vel bekomme, sier vi og minner om at det finnes masse gode påskeoppskrifter (og godsaker som passer når som helst) på våre matsider. Og tusen takk til fantastiske bloggere som deler sitt innhold med oss på SOL Mat!  

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.