Vis mer

Påskekaken du ikke trenger stekeovn for å lage

Luftig og frisk ostekake med sitron og gelélokk er årets påskefristelse på kakebordet.

(upublisert) Opprettet
– En fantastisk frisk ostekake med sitron og gelélokk som ikke trenger å være innom stekeovnen. Kan man egentlig kalle det bakst? skriver Ina fra bloggen Mat på bordet.

Denne luftige kaken passer perfekt for deg som ikke har tilgang på stekeovn i påskeferien.

– Enkelt er stikkordet, forklarer Ina.

Hun forteller at bunnen lager du ved å knuse kjeks og blande med smør. Det neste laget består av en luftig fromasj som du får ved å blande kremost, revet sitronskall, gelatin, melis og kremfløte.

Gelélokket på toppen er hjemmelaget av sitronsaft og gelatin. Men her er det lov å jukse.

Ønsker du ikke å lage geléen selv, kan du bruke gelépulver.

For å få en fin og jevn kakebunn tipser Ina om at du kan bruke en noe mindre kakeform og presse ned på kjeksbunnen. Denne settes i frysen mens du lager fromasjen.

Server gjerne kaken med bær som tilbehør. Blåbær og bringebær er lekkert til den gule geléen, og som et blikkfang på påskebordet!

Se oppskrift på ostekake med sitron og gelélokk på bloggen Mat på bordet.


ostekake med sitron og gelélokkLuftig og lett ostekake med smak av sitron passer perfekt til påsken. Foto: Matpaabordet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.