One pot pastapanne med skinke, bacon og ananas

Nam, denne må prøves!

One pot-middager er supre på hvilken som helst dag, men særlig på dager hvor tiden ikke strekker helt til. Når kjelen først er på ovnen, lager resten seg selv. Nesten i alle fall. Denne pastapannen fra Fru Timian med skinke, bacon og ananas smaker utvilsomt himmelsk!

Frister det med flere one pot-middager? Sjekk Fru Timians pølsegryte her.

(FOTO: Fru Timian)

One pot pastapanne med med skinke, bacon og ananas (4 porsjoner)


250 gram bacon
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
200 gram smårettskinke
1 teskje salt
Nykvernet pepper
1 teskje tørket oregano
1 boks most, hermetisk tomat
½ liter kyllingbuljong – laget med fond/buljongterning og vann
300 gram pastaskruer
1 liten boks (227 gram) hermetisk ananas
225 gram fersk mozzarella

Sett på grillelementet på stekeovnen. Det er lurt å bruke en kjele som både kan stå på en stekeplate og settes i stekeovnen når du lager denne retten.

Skjær baconet i småbiter. Brun det på litt over medium varme i stekepannen. Er det mye fett på baconet, kan du gjerne helle av mesteparten. Finhakk sjalottløken og hvitløkfeddene og ha i en stekepanne med høye kanter. Løken kan tilsettes før baconet er helt ferdig, men etter å ha helt ut mesteparten av fettet, dersom du skal gjøre det. La det surre til baconet blir brunt og løken blank og myk.

Ha i skinkebitene, salt, pepper, oregano og hermetisk tomat. Rør ut fonden eller buljongen i varmt vann og ha det i pannen. Kok opp. Tilsett pastaskruene, rør rundt og legg på et lokk. Kok til pastaen er nesten ferdig. Koketiden kan variere litt, så sjekk underveis. Blir det for lite væske, tilsetter du litt mer vann.

Del ananasen i biter og rør inn. Del så mozzarellaen i småbiter. Rør halvparten av den inn sammen med resten av gryten, mens du fordeler resten på toppen. Sett pannen under grillelementet i stekeovnen og grill til osten smelter og blir gyllen.

Har du et treskaft på stekepannen, kan du pakke skaftet inn i en kjøkkenklut og aluminiumfolie før du setter det inn.

(FOTO: Fru Timian)

Se flere gode oppskrifter hos Fru Timian.