Annonse

Ny trend: - Putt smør i kaffen

- Den perfekte frokost.

Har du hørt om «butter coffee», eller på norsk, smørkaffe? Ifølge Daily Mail er kaffe med smør og kokosnøttolje den siste, og hittil rareste, kaffetrenden i Storbritannia. Avisa skriver at nye studier som viser at fett er bedre for oss enn sukker, har gjort den nye kaffetrenden populær blant den helsebevisste delen av befolkningen.

- Den perfekte frokost

Smørkaffe-fans bruker gjerne drikken som måltidserstatter. De hevder at kombinasjonen av ingrediensene gjør en kopp smørkaffe til den perfekte frokost; den holder deg mett til lunsj, gir deg energi og brenner kalorier.  Amerikaneren Dave Asprey er mannen bak den fete kaffen. Han hevder at den doble espressoen øker stoffskifte i kroppen, men at fettet, representert ved smøret og kokosnøttoljen, forsinker fordøyelsesprosessen slik at energien fordeles utover.

Slik lager du smørkaffe

Oppskriften er enkel, men Asprey mener kaffen bør lages med «ordentlige» ingredienser: En dobbel espresso laget av økologiske kaffebønner, en spiseskje ordentlig smør og en spiseskje kokosnøttolje. Deretter blandes alt sammen i en blender. Daily Mail skriver at personer som drikker smørkaffe for første gang, gjerne opplever kvalme og diaré.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder