Ny trend: - Putt smør i kaffen

- Den perfekte frokost.

(upublisert) Opprettet
Har du hørt om «butter coffee», eller på norsk, smørkaffe? Ifølge Daily Mail er kaffe med smør og kokosnøttolje den siste, og hittil rareste, kaffetrenden i Storbritannia. Avisa skriver at nye studier som viser at fett er bedre for oss enn sukker, har gjort den nye kaffetrenden populær blant den helsebevisste delen av befolkningen.

- Den perfekte frokost

Smørkaffe-fans bruker gjerne drikken som måltidserstatter. De hevder at kombinasjonen av ingrediensene gjør en kopp smørkaffe til den perfekte frokost; den holder deg mett til lunsj, gir deg energi og brenner kalorier.  Amerikaneren Dave Asprey er mannen bak den fete kaffen. Han hevder at den doble espressoen øker stoffskifte i kroppen, men at fettet, representert ved smøret og kokosnøttoljen, forsinker fordøyelsesprosessen slik at energien fordeles utover.

Slik lager du smørkaffe

Oppskriften er enkel, men Asprey mener kaffen bør lages med «ordentlige» ingredienser: En dobbel espresso laget av økologiske kaffebønner, en spiseskje ordentlig smør og en spiseskje kokosnøttolje. Deretter blandes alt sammen i en blender. Daily Mail skriver at personer som drikker smørkaffe for første gang, gjerne opplever kvalme og diaré.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.