Nudler kan brukes til mye mer enn du tror

Fem litt snåle nudeltriks som løfter hybelkongen til nye høyder.

(upublisert) Opprettet

1. Nudelburger

Kok ferdignudler, pisk inn litt egg, form det hele til noe som ligner på hamburgerbrød og gi begge deler en kjapp runde i panna. Så enkelt kan du snu hamburgeren på hodet ifølge Mashable. Nudelburgere har etter hvert blitt temmelig populære i hurtigmatens arnested USA, og til og med fått sin egen kjede. Verdt et forsøk?

2. Nudeltaco

Taco, den meksikanske retten som egentlig er amerikansk men egentlig meksikansk, er av en eller annen grunn blitt hellig her i Norge. Vi i SOL er en del av koret - vi har til og med laget en liten guide for å holde tacoskjellet stille. Men det er lov å trikse litt med fredagsmastodonten. Følg Thrillists guide til nudletaco og kyss diskusjonene om skjell kontra lefse farvel! Tusenkunstner! (Foto: Colourbox)Tusenkunstner! (Foto: Colourbox)

3. Nudelpai

En ordentlig, britiskinspirert kjøttpai - for eksempel lagd med øl - kan være fantastisk. Det skal vi ikke ødelegge, lover! Men prøv med litt nudler i stedet for potetmos på toppen! Serious Eats har en oppskrift på Ramepherd's Pie som sprøsteker kokte nudler til en gylden skorpe.

4.Nudelpizza

(Foto: J. Kenji López-Alt/Serious Eats)(Foto: J. Kenji López-Alt/Serious Eats) Matkunsteren J. Kenji López-Al hos Serious Eats er i det hele tatt godt over gjennomsnittlig interessert i nudeleeksperimenter, og har også lagd en nudelpizza. I stedet for en mel- og gjærdeig, bruker han rett og slett kokte nudler som base. Det er både kjappere og lager betraktelig mindre søl enn originalen. Namaste.

5.  Nudelpeanøttbrød

Okay, nå begynner vi å bevege oss på litt dypere vann, men hvis du har lyst til å gjøre noe skikkelig spenstig med nudlene dine så er dette sistebossen. Food.com har en oppskrift på en tungvekter av en dessert som bruker både peanøtter og nudler som fyllmiddel i en slags kake. Med hjelp av blant annet vanilje. Selv hybelfavoritten kan jåle seg til når den vil!
PS! Se hvordan du kan gjøre spagetti til nudler i vår bittelille pastaskole.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.