Nigella Lawsons 3 beste kaker

Kjendiskokkens himmelske sjokoladekake, pavlova og glutenfri mandel- og klementinkake. Her er oppskriftene.

Kjøkkengudinne og den kvinnelige utgaven av Jamie Oliver - det er Nigella Lawson, det! Den superpopulære britiske TV-kokken og kokebokforfatteren er også kjent for sine himmelske kaker og sensuelle måte å presentere maten på. Oppskriftene er enkle, men alltid med rause porsjoner og fulle av smak. Her gir vi deg hennes tre beste kakeoppskrifter.

1. Chocolate Fudge Cake

Denne fantastiske bomben av en sjokoladekake er hentet fra en av hennes mest populære bøker "Nigella Bites". Vi fant oppskriften på bloggen Det søte liv. Kaken smaker best romtemperet, så ta den ut av kjøleskapet et par timer før servering. Den kan også fryses. - Dette er en av de beste kakene jeg vet om! Mitt tips er å varme hvert stykke noen sekunder i mikroen før de skal spises, skriver en leser på bloggen til Det søte liv. Foto: detsoteliv.no.- Dette er en av de beste kakene jeg vet om! Mitt tips er å varme hvert stykke noen sekunder i mikroen før de skal spises, skriver en leser på bloggen til Det søte liv. Foto: detsoteliv.no.

2. Sjokoladepavlova med bringebær

- En av de aller beste kakene som finnes! skriver Kristine, damen bak bloggen Det søte liv. Denne supergode versjonen av den verdenskjente marengskaken pavlova kan du lage flere dager før den skal spises. Tips 1: Bruk ferske bær på toppen, de frosne blir for rennende. Tips: Ikke fall for fristelsen til å droppe eddik, det er den som gjør at  marengsen får den myke, og litt seige konsistensen. Foto: detsoteliv.no.Tips 2: Ikke fall for fristelsen til å droppe eddik, det er den som gjør at marengsen får den myke, og litt seige konsistensen, råder Kristine. Foto: detsoteliv.no.

3. Klementinkake med mandler

En utrolig saftig kake, selv om den er helt uten smør og mel! Går det an, da? Denne glutenfrie drømmen av en mandel- og sitruskake er opprinnelig fra Marokko. Har du noen klementiner liggende, så sett i gang! klementinkakedetsotelivDenne supersaftige glutenfrie sitrus-mandelkaken serverer du med pisket krem, gresk yoghurt eller crème fraîche. Foto: detsoteliv.no.