Nå kommer det en ny og sunnere Coca-Cola

Inneholder færre kalorier og mindre sukker.

Den nye brusen er en oppgradert variant av den allerede eksisterende Coca-Cola Life-brusen. Det opplyser Coca-Cola Enterprises Norge i en pressemelding.

Nykommeren inneholder 45 prosent mindre sukker enn sukkerholdige coladrikker. Samtidig reduseres kaloriinnholdet fra 27 til 23 kcal per 100 milliliter. Klassisk Coca-Cola inneholder 42 kcal per 100 milliliter, skriver Side2.

Til tross for at Coca-Cola Life er søtet med stevia, går det ikke utover smaken, skal vi tro Karen Huffman, Country Manager i Coca-Cola Norge.

– Vi går aldri på kompromiss med smaken, og det er krevende å utvikle produkter med færre kalorier som smaker godt, opplyser hun i pressemeldingen.

- En sukkerbombe


Den første utgaven av Life-brusen fra Coca-Cola har tidligere fått kritikk av ernæringsprofessor. Dagbladet opplyste i fjor at brusen inneholder omlag 13 sukkerbiter.

- Dette er en veldig uheldig sammenblanding av en appell til folks ønske om at noe skal være naturlig og pushing av et fundamentalt sett usunt produkt. Den nye colaen lurer mer sukker i folk, sier Birger Svihus, professor i ernæring ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet til avisa.

Cola selv var ikke enige i at de lurer forbrukerne.

- Det er tydelig merket på flaska hvor mye sukker den inneholder. Med Coca-Cola Life skal folk kunne velge det som passer ulike livsstiler og situasjoner, uttalte Cathrine Stang Lund, kommunikasjonssjef i Coca-Cola Enterprises Norge til Dagbladet.

Den nye, og noe sunnere, Coca-Cola Life er å finne i butikkene fra mai, opplyser Cola.