Annonse

Mini-pavlova til 17. mai

Marengskaken pavlova er en favoritt på 17. mai! Servér den som små mini-kaker, så får alle en hver!

Med sprø marengsbunn, masse deilig krem og friske bær har pavlova blitt en klassiker på mange kakebord på nasjonaldagen. Ikke bare er den en av de beste kakene, men den er også en av de mest praktiske å lage. Bunnen lager du på forhånd, så det er bare å piske krem, og legge på frukt du trenger å gjøre på 17. mai. Bloggeren Fru Timian er stor fan av pavlova, og har laget disse himmelske mini-kakene:

Mini-pavlova med jordbær og blåbær

– Er ikke disse minipavlovaene superlekre? Og, så smaker det altså helt superb! Jeg elsker pavlova – og det vet jeg at mange med meg gjør! Som en variasjon fra å lage én stor pavlova, har jeg lagd dem i porsjonsstørrelser, skriver Fru Timian på bloggen sin. små-pavlova-med-krem-og-bær-1024x678 Kakene er superenkle å lage, men likevel tipser hun om kjøreregler det er lurt å følge for å få en vellykket pavlova: 1) Pass på at det ikke blir med noen rester av eggeplommen sammen med eggehvitene 2) Bruk alltid en skinnende ren miksebolle. Er det rester av fett i den, vil ikke eggehvitene bli like luftige og fine 3) Tilsett sukkeret litt etter litt under piskingen 4) Bruk lav varme under stekingen 5) Ikke åpne stekeovnsdøra for å ta en titt før det har gått minst 1 ½ time av stekingen pavlova-1024x678 I denne oppskriften er det brukt bare pisket kremfløte, men det er også godt å blande inn litt ferdig vaniljekrem inn i kremfløten. Det gir en litt fyldigere smak. pavlova-med-krem-og-bær-1024x678 Varier gjerne frukt og bær som topping på kaken. Vil du gjøre den litt spesiell kan du legge til bananskiver, bringebær eller melonskiver. pavlova-til-17.-mai-1024x678 Dryss også gjerne litt melis på toppen, så har du en skikkelig lekker festkake!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder