Vis mer

Med dette trikset får du den saftigste gulrotkaken

Ingenting er som en saftig gulrotkake med herlig kremostglasur og knasende sprø topping.

(upublisert) Opprettet
Noen ganger er det enkleste det beste. Grys Kjøkken har laget en supersaftig og knallgod gulrotkake helt uten pisking med kjøkkenmaskin eller avanserte ingredienser. Du bare rører den raskt sammen. På den måten beholder du saftigheten i kaken, og unngår at den blir tørr.

På toppen dekker du med fyldig ostekrem, knuste marengs og et lett dryss av kanel.

– Jeg kjøpte en pose med ferdig marengs i butikken, sier Gry. Men du kan selvsagt bruke hjemmelagde hvis du har. Toppingen gir en ekstra sprø overraskelse.

Det fineste med denne kaken er at du ikke trenger mange sorter krydder eller avanserte råvarer.

Alt som skal til er å kjapt vispe sammen egg og olje, tilsette de andre ingrediensene i røren, og steke i en halvtime.

Husk at du må vente til rett før servering med å dekorere kaken, ellers blir marengsen myk. Sett den gjerne kaldt til den skal spises.

– Kaken er utrolig saftig, og holder seg godt i flere dager. Den kan fryses, men da uten marengsen, tipser Gry.

Se oppskrift på gulrotkake med kremostglasur på bloggen Grys kjøkken.

g1-1024x683_gkwzevSmart triks: Knus marengs og strøs over gulrotkaken for å få en knasende spø og lekker topping. Foto: Gryskjokken.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.