Mattilsynet: - Nei, vi har ikke funnet sæd i kebab i Oslo og Bergen

Sylfrekk spøk skapte telefonstorm om en veldig spesiell ingrediens.

(upublisert) Opprettet
Tidligere denne uka gikk Mattilsynet ut på Twitter og punkterte et svært pikant rykte som har spredd seg som ild i tørt gress de siste dagene. https://twitter.com/InfoMattilsynet/status/516562397688266752 Utgangspunktet for den noe spesielle meldingen er tilsynelatende et narreinnlegg hos bloggen Dailyspot, som har lurt flere trill rundt.

Gammel vandrehistorie

Der ble det hevdet at 21 år gamle «Markus M.» fikk mistanke om at det var noe muffens med måltidet hans etter å ha overhørt flåsing på bakrommet. Tullebloggen påstår videre at Mattilsynet utførte en undersøkelse som avdekket sædrester i kebaben for to uker siden. Det er etter alle solemerker bare tøv. Mattilsynet avkrefter i hvert fall historien på det sterkeste, og viser til at dette er en gammel vandrehistorie som har fått nye bein å gå på.

Eldgammel, faktisk

Kebabens historie i Norge strekker seg helt tilbake til 1950-tallet. I 1957 lød en overskrift i VG «Tyrker har grill på Karl Johan» ifølge Wikipedia. Den populære arabiske hurtigmatretten ble likevel ikke allemannseie her til lands før på nittitallet. Det er tilsynelatende da den tunggrodde vandrehistorien om kroppsvæske i matretten begynte. Under hestekjøttskandalen i fjor ble det for øvrig klart at Mattilsynet aldri har DNA-testet inneholdet i norsk kebabkjøtt, bare gjort hygienetester. I forbindelse med det avdekket de derimot udeklarert svinekjøtt i forsendinger fra Norges største kebabkjøttgrossist. Auda. Har du funnet noe betenkelig i kebaben eller burgeren din?  Del sorgen med andre lesere i kommentarfeltet under, eller sving innom Sol.no på Facebook

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.