Marinert flintstek med creamed corn og grillet søtpotet

Flintstek har vært en slager i mange år og den blir stadig mer populær. Serverer du flintstek med en fyldig creamed corn og grillet søtpotet til dine gjester, kan du være sikker på at du også blir populær!

En skikkelig flintstek tar litt tid å grille, men når du får maten på bordet vet du at det er verdt det. Servert med creamed corn og søtpoteter med kanel og sukker har du en klassiker du vil lage om og om igjen.

Gilde marinert flintstek:

Sett risten 10-15 cm over glørne. Snitt svoren. Grilles i 15-20 min og vendes ofte.

Creamed Corn:

350 g maiskorn (evt. avrent boksmais) 1,5 dl fløte ½ ts salt 2 ss sukker pepper, etter ønske 2 ss smør 1,5 dl melk 1 ss mel 1 ss parmesan Fremgangsmåte: Bland mais, fløte, salt, sukker, pepper og smør i en kjele. Pisk sammen melk og mel, bland inn i maisblandingen. La det stå på middels varme til det tykner og la det småputre i ca. 10 min. Rør av og til. Fjern fra varmen og bland inn parmesan før servering. sotpotet--468

Grillede søtpoteter:

4 søtpoteter (mellomstore til store) 100 g smør 40 g sukker 1 ts kanel Fremgangsmåte: Legg søtpotetene i en aluminiumsbakk eller en ildfast form og grill på sterk indirektevarme i ca 45- 55 minutter, eller litt lengre dersom du bruker store søtpoteter. Når de er ferdige skal skallet være mørkt, karamellisert eller forkullet. Del potetene på midten, ha på 2 ss smør og strø på en blanding av sukker og kanel.
Relatert-artikkel-Gilde-Kla relatert-Gilde-Klassikere-S

Sommerkoteletter med grønn nøttesalat

BBQ spareribs med grillet squashsalat