Lag julegavene allerede nå

Hva gir du til den som har alt? Hjemmelagde spiselige gaver! Og de lager du nå i september.

Hva er bedre enn å få gjort unna julegavene allerede i september? Høst av naturen nå, og legg frukt og grønnsaker på glass. Anne Karins Mat og Vin har syltet sjalottløk med eplecidereddik og honning. Hun vant Matbloggsentralens syltekonkurranse med denne oppskriften: Syltet sjalottløk smaker nydelig sammen med kjøttretter, og kan oppbevares uåpnet i flere måneder, skriver Anne Karin. (Foto: annesmatogvin.blogspot.no) Sopp egner seg godt til tørking, og er en flott gave å gi bort til jul. Tørket traktkantarell får du fra bloggen Kjøkkentjeneste: Tørket kantarell kan oppbevares lenge - pass derfor på at glassene er helt rene. Tørket traktkantarell på glass er også en fin gave, skriver Ina. (Foto: kjoekkentjeneste.blogspot.no) For deg som har hagen full av frukt, er hermetiserte plommer er en genial gave å gi bort. Geir fra bloggen Far min sitt kjøkken viser deg hvordan her: Slik frukt i sukker- og vaniljelake utviklar ein bærsmak du ikkje finn maken til i det norske kjøkken, mener Geir. (Foto: farminsittkjokken.com) Eller du kan lage marmelade av plommene, slik som bloggen Lizas Matverden viser deg her: Denne oppskriften er veldig enkel, skriver Liza. Husk å fjerne stenene! (Foto: lizasmatverden.blogspot.no) Interessert i flere oppskrifter? Her finner du en oversikt over alle matartiklene SOL-redaksjonen har skrevet.

Flere saker fra Scandinavia Online-sider:

Wayne Carini om elbiler

ELBIL24.NO

Wayne Carini om elbiler

elbil24.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder