Lag isteen selv på 1-2-3

Den beste isteen lager du selv, og det er kjempeenkelt.

(upublisert) Opprettet
Nå er det hett! Iste er leskende i varmen, men de butikkjøpte variantene er ofte fulle av sukker og det er det ikke alle som ønsker. Ikke er det nødvendig heller. Du kan lage iste av vanlig svart te, grønn te og hvit te, urteteer, tørket frukt eller rooibos-te. Velg den typen du liker best selv. Bloggeren Glamourbibliotekaren har virkelig peiling på te, og gir noen gode tips. Det er to metoder for å lage iste; varmtrukket og kaldtrukket:

Varmtrukket iste

Her trekker du teen som vanlig, som om du skulle drikke den varm. La teen trekke 3-5 minutter, avhengig av hva slags te du bruker. Husk at teen kan bli bitter hvis den trekker for lenge. Så snart den ferdigtrukne teen er avkjølt kan den nytes som iste i sommervarmen. (Foto: Colourbox)Så snart den ferdigtrukne teen er avkjølt kan den nytes som iste i sommervarmen. (Foto: Colourbox) I bloggen Mat for sjelen får du noen gode tips, blant annet til hvordan du kan gjøre teen søtere uten å tilsette sukker. Når teen er trukket ferdig må den kjøles ned til den er iskald. Server med isbiter og kanskje en sitronskive?

Kaldtrukket iste

Hvis du lager isteen med kaldt vann må den trekke lenger, men i den store sammenhengen er den raskere ferdig fordi den ikke må avkjøles så lenge. Du risikerer ikke at kaldtrukket iste blir bitter, slik varmtrukket iste kan bli (foto: Colourbox)Du risikerer ikke at kaldtrukket iste blir bitter, slik varmtrukket iste kan bli (foto: Colourbox) Bare fyll en mugge med kaldt vann og legg oppi 2-3 teposer for en halvliter iste. Du kan selvsagt bruke te i løsvekt; 15 - 20 gram for 1 liter vann. Bloggeren Idafrosk lar teen trekke en time i kjøleskapet, mens KK.no har snakket med teeksperten i Le Palais des Thés som anbefaler en halvtime. Teeksperten har mange gode tips om te og brygging; blant annet forteller hun at det utvinnes ikke koffein hvis teen trekkes i kaldt vann, så det gjør drikken perfekt for en varm sommerkveld. Så er det bare å legge noen isbiter, eller kanskje et par frosne bringebær, i et glass og fylle opp med nylaget iste.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.