Krydret mørbrad med havsalt, grovkvernet pepper og chiliflak

Dette slår aldri feil. Mørbrad er mørt og saftig og vi har krydret kjøttet med en eksklusiv blanding av havsalt, grovkvernet pepper og chiliflak. Server med en fantastisk libanesisk salat; tabouli.

(upublisert) Opprettet
Sterk mat fortjener tilbehør som virkelig løfter frem de varme smakene. Her er tabouli perfekt, myten og persillen i salaten skaper en fanatstisk kontrast til de sterke krydderne i kjøttet.

Krydret mørbrad med havsalt, grovkvernet pepper og chiliflak:

Stekes eller grilles på høy varme i ca 2 min. Skru ned temperaturen og etterstek i 5 – 10 min til kjøttet når en kjernetemperatur på 56-62 C* tabouli--0020Frisk og lett bulgursalat med mynte og persille - perfekt til grillet kjøtt.

Tabouli (Libanesisk salat):

75 g bulgur 4 tomater, finhakket ½ dl sitronsaft 1 stor bunt frisk bladpersille, hakket 1 liten bunt mynte, hakket 1 stor løk, finhakket eller 4 vårløk, tynnstrimlet ½ dl olivenolje Fremgangsmåte: Ha bulgur, tomat og sitronsaft i en bolle. Dekk og la det hvile i 30 minutter eller til bulguren har myknet. Tilsett persille, mynte, løk og olje. Bland godt.

Flere grilloppskrifter:

Relatert-artikkel-Gilde-Kla relatert-Gilde-Klassikere-S

Sommerkoteletter med grønn nøttesalat

BBQ spareribs med grillet squashsalat

 
Mer om
mat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer