Vis mer

Kokketrikset som gir deg verdens saftigste sjokoladeboller

Sjokoladeboller, snurrer, skillingsboller - dette fantastiske bakverket med deilig rosin-sjokoladefyll lager du aller best ved å lytte til ekspertene.

(upublisert) Opprettet
Snart er det vinterferie, og vi skal kose oss litt ekstra. Disse enkle snurrene rekker til mange, og er perfekte å ta med på tur.

– Snurrer, ja. Jeg tror jeg kunne skrive en hel kokebok med oppskrifter på snurrer, det finnes så uendelig mange knallgode varianter, skriver Ina på bloggen Mat på bordet.

Disse har hun laget med deilig rosin-sjokoladefyll og toppet med kakaoglasur. Kokketrikset du må huske er å bløtlegge rosinene på forhånd. Da blir bollene og rosinene ekstra saftige.

– Og hvis du vil ha en litt voksen variant, bløtlegger du dem i litt konjakk, tipser matbloggeren.

Snurrene kan fryses, men gjør det samme dag som du baker dem, etter avkjøling.

– De tiner fort, og kan hjelpes litt på vei med en liten tur i varm ovn, Glasur tar du på etter tiningen, skriver Ina.

Se oppskrift på sjokoladesnurrer på bloggen Mat på bordet. 

sjokoladesnurr2matpaabordet_nyrtgjEt ekstra lag med sjokolade på toppen gjør disse bollene himmelske. Foto: matpaabordet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.