Kniven blir ikke skarpere av dette

Her er 4 knivtips som gjør matlagingen mye enklere.

(upublisert) Opprettet
 

1. Slipestål gjør ikke kniven skarpere!

En utbredt misforståelse er at bruk av skjerpestål gjør kniver skarpere. I virkeligheten glatter de bare eggen. Det gir en god effekt og kan fint gjøres én gang i uka, men vil aldri kunne hjelpe en sløv kniv tilbake til fordums storhet. Ta med kniven(e) til noen som kan slipefaget, eller lær deg å slipe kniver hjemme når de begynner å bli sløve. En skarp kniv er mye tryggere enn en sløv, siden den ikke sklir så lett. Derfor kan det lønne seg å få knivene gått over av en proff cirka én gang i året. (Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)  

2. Glatt eggen med en kopp eller et lærbelte

Hvis du ikke har et skjerpestål for hånden, finnes det et par lure alternativer for å glatte eggen. Å dra den langs bunnen av en kaffekopp, for eksempel, eller skjerpe den mot lengden av et lærbelte. (Trykk på bildene for å se fullstendige videoer) kniffa (Utdrag: Youtube/Veidemann Bushcrat)(Utdrag: Youtube/Veidemann Bushcrat)

3. Skjær løk på restaurantmåten (via Matlidenskap)

   

4. Sug bakteriene ut av trefjøla

Alle skjærefjøler plages av utrivelige bakterier om du ikke rengjør dem grundig nok. Hvis du har en trefjøl, er det til gjengjeld kjempeenkelt å holde den ren med et par fiffige triks. Som Klikk.no (via Homelife) skriver, kan du enkelt suge bakteriene ut av fjøla ved å strø grovt salt over den og gni det inn med en halv sitron. Saltet trekker den bakteriebærende væsken ut av treverket, mens sitronsyren hjelper til med å sanitere den. Om du i tillegg behandler fjøla med et tynt lag olje en gang i måneden, vil den holde seg ren og fin i lang tid. Så slipper du å tenke mer på det. (Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)  

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.