Karamellkaken danskene ikke kan leve uten

Så du kaken Lise Finchenhagen bakte på God Morgen Norge denne uka? Her er oppskriften.

Danskenes favoritt på kakebordet er brunsviger. Kanskje ikke den lekreste å se på, men smaken - den er himmelsk!

Langpannekaken er laget av saftig gjærdeig med et lag karamell både inni og utenpå. Navnet stammer fra den tyske byen Braunschweig, men sammenhengen mellom kake og by er usikker.

Vi fant oppskriften på bloggen Grys Kjøkkenskriverier. Hun tipser om at du må vente til kaken er lunken før du skjærer i den.

– Brunsviger smaker best nystekt, og den er fin å fryse, forteller matbloggeren.

Du lager den på samme måte som foccaccia, ved å stikke små hull i deigen men fingrene. På den måten fordeler glasuren seg inni kaken også.

Dette er kaken som rekker til mange, og passer like godt til fest som til ettermiddagskaffen en hverdag. Vel bekomme!

Se oppskrift på brunsviger på bloggen Grys Kjøkkenskriverier.

brunsvigerBrunsviger har søt og knasende sukkermasse på toppen av saftig gjærbakstbunn. Foto: Grys Kjøkkenskriverier.

Flere saker fra Scandinavia Online-sider:

Slik blir Porsche Taycan innvendig

ELBIL24.NO

Slik blir Porsche Taycan innvendig

elbil24.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder