Karamellkaken danskene ikke kan leve uten

Så du kaken Lise Finchenhagen bakte på God Morgen Norge denne uka? Her er oppskriften.

Karamellkaken danskene ikke kan leve uten
(upublisert) Opprettet
Danskenes favoritt på kakebordet er brunsviger. Kanskje ikke den lekreste å se på, men smaken - den er himmelsk!

Langpannekaken er laget av saftig gjærdeig med et lag karamell både inni og utenpå. Navnet stammer fra den tyske byen Braunschweig, men sammenhengen mellom kake og by er usikker.

Vi fant oppskriften på bloggen Grys Kjøkkenskriverier. Hun tipser om at du må vente til kaken er lunken før du skjærer i den.

– Brunsviger smaker best nystekt, og den er fin å fryse, forteller matbloggeren.

Du lager den på samme måte som foccaccia, ved å stikke små hull i deigen men fingrene. På den måten fordeler glasuren seg inni kaken også.

Dette er kaken som rekker til mange, og passer like godt til fest som til ettermiddagskaffen en hverdag. Vel bekomme!

Se oppskrift på brunsviger på bloggen Grys Kjøkkenskriverier.

brunsvigerBrunsviger har søt og knasende sukkermasse på toppen av saftig gjærbakstbunn. Foto: Grys Kjøkkenskriverier.
Mer om
mat

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer