Juni = rabarbramåneden

Finnes det bedre tegn på forsommer enn rabarbra som spretter i hagen? Nyt den nå!

(upublisert) Opprettet
SOLs  matekspert Marit Røttingsnes Westlie er matskribent og kokebokforfatter, og driver bloggen Fru Timian. Her er hennes fem rabarbratips:

Lag en pai

Har du ikke rabarbra selv, er det bestandig mange som er glade for å få hjelp til å bruke opp sine store planter. Stephanie Jaworski, som driver nettsiden Joyofbaking.com, viser deg her hvordan du lager den perfekte rabarbra- og jordbærpaien!

Nyt en rabarbradrink

Det er moro å ha noen andre drikkevarianter å by på enn brus til de som velger alkoholfritt, og med denne friske rabarbradrikken er du klar for hvilken som helst sommerfest: Forfriskende sommerdrikk med rabarbra, rosmarin, sitron og farris. 

Tusen muligheter med rabarbra

Dette er sidene for deg som har hagen full av rabarbra og som ikke riktig vet hva du skal gjøre med alt sammen. På Rhubarbinfo.com finner du oppskrifter på alt fra rabarbrakjeks til syltede rabarbraer: Velg og vrak blant mange oppskrifter med rabarbra på Rhubarbinfo.com

Frokostmat

Det er helt greit å starte dagen når du kan gjøre det som Lorraine Elliott. Hun skriver bloggen Not quite Nigella, og foreslår en deilig havregrynsgrøt med rabarbrasyltetøy på toppen til frokost: Havregrøt med rabarbra og pærekompott. (Foto: notquitenigella.com)

Levér inn før 20.6

Har du lyst på rabarbrasaft eller -vin, har masse rabarbra i hagen, men ikke lyst til å lage den selv? Da kan du levere den inn på et frukt- og bærpresseri i nærheten av deg. Bor du i østlandsområdet kan du ta deg en tur til Askim Frukt og Bærpresseri: Har du for mye rabarbra? Lever inn til saftpresseri innen 20. juni. (Foto: afb.no) Har du tips til gode rabarbraoppskrifter? Tips oss gjerne i kommentarfeltet.
Mer om
mat