Vis mer

Ja, du kan faktisk kjøpe ferdigskrellet appelsin

- Om det bare fantes en naturlig måte å dekke appelsinene på.

(upublisert) Opprettet


Reaksjonene har haglet etter at Nathalie Gordon la ut bilde av ferdigskrellede appelsiner på Twitter forrige uke. I tillegg til en rekke kommentarer, har bildet fått 102.000 retweets og over 100.000 likes.

Appelsinene, som er selges i den amerikanske matbutikkjeden Whole Foods, er ferdig skrelt og dekket med plast for at de skal holde seg ferske.

- Hvis naturen bare kunne funnet en måte å dekke disse appelsinene på, så vi ikke trengte å kaste bort så mye plast på dem, skriver Gordon på Twitter. 

Trenger vi ferdigskrellede appelsiner? Stem i bunn av saken.

Det var ikke bare i sosiale medier appelsinene fikk stor oppmerksomhet. En rekke utenlandske medier har omtalt konseptet. Bare les her, her, her, her og her.Mange pekte på at ferdigskrellede appelsiner er unødvendig bruk av emballasje. Mindre enn tre timer etter Gordons tweet, annonserte Whole Foods at de trekker tilbake appelsinene, skriver Upworthy

- Definitivt vår feil. Disse har blitt trukket. Vi hører dere, og vi vil la dem være i sin naturlige emballasje: skallet, skriver matvarekjeden på Twitter.

I etterkant av tilbaketrekkingen har en annen side av den ferdigskrellede appelsinen blitt belyst. Mens mange mener det er toppen av latskap, hyller andre konseptet.

For personer med leddgikt og nedsatte funksjonsevner kan det nemlig være problematisk å skrelle en appelsin.

- Som en person med begrenset håndfunksjon, ser jeg på dette som en enklere måte å spise sunn mat på, skriver Kim Sauder på bloggen sin

Hun er doktorgradkandidat i handikapstudier og har selv funksjonsnedsettelser.

- Å lage mat med begrenset mobilitet er både svært tidkrevende og potensielt farlig. Alt som bidrar til å gjøre hverdagen er tryggere og enklere er alltid et pluss, fortsetter Sauder.

Whole Foods Market har etter nye vurderinger likevel valgt å beholde de ferdigskrellede appelsinene.Butikkjeden svarte på Twitter-stormen med dette bildet:Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.