Hvordan marinere kjøtt

Lær deg marinadeknepene og løft grillkjøttet til nye høyder.

(upublisert) Opprettet

Hva er marinade?

En flytende marinade består av tre hovedelementer; syre, fett og krydder/smaktilsetninger. Syren kan bidra til å bryte ned bindevevet i kjøttet for å gjøre det mørere, skriver hvordan.no. Selv om noen marinerer kjøtt for å gjøre det mørt, gjør marinering av kjøtt som regel mer for å tilføre smak enn endre kvaliteten på kjøttet, skriver Beef and Lamb. Du trenger omtrent 1,5 dl flytende marinade for å marinere 500 gram kjøtt. Tørre marinader, også kalt rubs, er en rask og enkel måte å krydre rødt kjøtt. Tørre marinader innholder gjerne krydder og urter man gnir inn i kjøttet. Paste, en fuktig krydderblanding, er en mellomting mellom flytende og tørr marinade. En paste er laget av urter, krydder og litt fuktighet, som knust hvitløk eller honning og passer spesielt godt til å smakssette rødt kjøtt. flytende-marinadeOlje, syre og krydder er grunnbasen i en flytende marinade.

Hvordan marinere:

Pass opp for salt! Salt trekker ut fuktighet fra det du marinerer, og kan bidra til å gjøre kjøttet tørrere. Hvis kjøttet skal marineres i mer enn 20 minutter bør det settes kaldt, for å unngå at kjøttet blir skjemt. Store kjøttstykker, som hele steker eller store biffer, kan med fordel ligge i flytende marinade i 12-24 timer. Små stykker kjøtt trenger kanskje bare 2-3 timer marinering før steking. Tørre marinader og paste gnis inn i kjøttet 20-30 minutter før steking.

Hvordan grille marinert kjøtt?

Ta kjøttet i romtemperatur 20-30 minutter. Tørk av overskuddsvæske, slik at du kjøkket blir stekt og ikke kokt. Du kan pensle marinade på kjøttet mens det grilles, for å holde det fuktig, men ikke hell mye marinade over. Ikke pensle mer marinade på kjøttet de siste minuttene av steketiden. marinade-grillDet er greit å pensle litt marinade på kjøttet mens det grilles, men ikke hell på mengder, og ikke mot slutten av steketiden.

Gode marinader til kjøtt:

Soyasaus, litt honning og appelsinjuice Ketchup, litt rødvin og sennep Olivenolje, litt sitronjuice og tørket oregano og/eller rosmarin Soyasaus, østerssaus og sesamolje

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.