Hvilke julekaker hører med i listen over sju slag?

Pepperkaker, sirupssnipper, krumkaker, smultringer, sandkaker, berlinerkranser, goro, kokosmakroner, julemenn, brunepinner, serinakaker, risboller, bordstabelbakkels og fattigmann; nydelige småkaker som hører julen til.

(upublisert) Opprettet
Det er vel de færreste som baker sju slag småkaker til jul i år. Sju slag er jo også fra den tiden da julematforberedelsene var en litt større jobb enn de er i dag. Hvilke sorter som opprinnelig hørte til blant de sju slagene varierte fra sted til sted og, da som nå, valgte man gjerne de man likte best.

SOL samler juleoppskrifter

Julebordsesongen er i gang og i butikkhyllene er de fleste julevarene allerede på plass. Du kan jo kjøpe alle julekakene (uansett hvilke sju som er din favoritt) hvis du vil, men for mange av oss er bakingen og matlagingen en del av de koselige juleforberedelsene. Derfor har vi samlet julekakeoppskrifter og julematoppskrifter på egne temasider på SOL Mat. Her vil det tikke inn oppskrifter og tips fra norske matblogger og matnettsteder i tiden opp mot jul. Og hvis du synes vi er litt tidlig ute, så er vi kanskje det. Men husk at tida flyr, selv når det er et hav av tid til jul! Og hvis du lurer litt på holdbarheten på hjemmelagede julekaker, så får du gode svar hos SOL Guru.

Matkanal på SOL TV

Har du forresten fått med deg matkanalen på SOL TV? Her vil vi vise frem matserier og nyhetsklipp om mat. For deg som liker «sykt søte» kaker, kan jo crodough være noe å lage til førjulskosen? Hvilke julekaker er din favoritt? Fortell oss gjerne i kommentarfeltet under. PS: Har du tips til blogger som bør være med på SOL Mat-sidene, så tar vi gjerne imot tips!  

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.