Å lage knekkebrødene selv er både sunt, enkelt, godt og billig. Her får du tre lette oppskrifter.
Cecilie Moestue
(upublisert) Opprettet
Har du først prøvd hjemmelagde knekkebrød er det fort gjort å bli hekta. Nettet flommer over av matbloggere som lager sine varianter. Vi har valgt ut tre oppskrifter:
Trines matblogg har laget speltknekkebrød med nøtter og honning:
Trine har blitt mer eller mindre avhengig av disse i hverdagen. - Oppskriften gir 40 gode, mettende og sprø knekkebrød, sier Trine. (Foto: trinesmatblogg.no)
For barn kan knekkebrødene bli litt for grove, og frøene kan være harde å tygge. Dette har bloggen Glede gjort noe med. Her er en barnevennlig variant:
Kristine fra bloggen Glede har kjørt frø, kjerner og havregryn til en fin masse med en stavmikser/blender. (Foto: gledelig-glede.blogspot.no)
Ernæringsfysiolog Lise von Krogh synes hjemmebakte knekkebrød er "svimlende enkelt og næringsrikt". Her er hennes oppskrift:
Det tar kortere tid å lage knekkebrød enn dra i butikken for å kjøpe dem. Ernæringsmessig kan det nesten ikke sammenlignes – ei heller smaksmessig, skriver Lise. (Foto: lisevonkrogh.wordpress.com)
Interessert i flere oppskrifter? Her finner du en oversikt over alle matartiklene SOL-redaksjonen har skrevet.
Last ned appen vår
Vi bryr oss om ditt personvern
SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi
bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene
våre.