Hjemmelagde knekkebrød

Å lage knekkebrødene selv er både sunt, enkelt, godt og billig. Her får du tre lette oppskrifter.

Har du først prøvd hjemmelagde knekkebrød er det fort gjort å bli hekta. Nettet flommer over av matbloggere som lager sine varianter. Vi har valgt ut tre oppskrifter: Trines matblogg har laget speltknekkebrød med nøtter og honning: Trine har blitt mer eller mindre avhengig av disse i hverdagen. - Oppskriften gir 40 gode, mettende og sprø knekkebrød, sier Trine. (Foto: trinesmatblogg.no) For barn kan knekkebrødene bli litt for grove, og frøene kan være harde å tygge. Dette har bloggen Glede gjort noe med. Her er en barnevennlig variant: Kristine fra bloggen Glede har kjørt frø, kjerner og havregryn til en fin masse med en stavmikser/blender. (Foto: gledelig-glede.blogspot.no) Ernæringsfysiolog Lise von Krogh synes hjemmebakte knekkebrød er "svimlende enkelt og næringsrikt". Her er hennes oppskrift: Det tar kortere tid å lage knekkebrød enn dra i butikken for å kjøpe dem. Ernæringsmessig kan det nesten ikke sammenlignes – ei heller smaksmessig, skriver Lise. (Foto: lisevonkrogh.wordpress.com) Interessert i flere oppskrifter? Her finner du en oversikt over alle matartiklene SOL-redaksjonen har skrevet.