Her er det vel noe som ikke stemmer?

Ingredienser: bambuskull og blekksprutblekk.

Hamburgere er jo ganske forutsigbar mat? To ganske vanlige brød, noe fargerik salat, en gylden og saftig kjøttbit. Kanskje litt dyprød ketchup? Vel, det spørs åpenbart hvor du drar. Vi kan i hvert fall (nesten) garantere at du ikke har sett noe lignende den nye luringen til Burger King i Japan. For tredje året på rad har hurtigmatkjeden slått på stortromma med en litt utypisk burgervariant, og i år er det bare selve karbonaden som ikke er kullsvart. Bokstavelig talt.

Oppgraderer yndling

Etter stort hell med å farge burgerbrødet svart med bambuskull, har den japanske avdelingen deres rett og slett gått enda et skritt lenger. Nå danderes den såkalte Kuro Pearl-burgeren også med en blekksprutblekkbasert løksaus og nattsvart smelteost. Det fant vi ut i en japansk pressemelding (via Independent). Kjøttet i seg selv skal derimot være ganske sobert, hovedsakelig bestående av oksekjøtt med litt svart pepper. Kuro betyr selvsagt «svart» på japansk. Familiebildet. (Foto: Burger King)Familiebildet. (Foto: Burger King)

Burgerkappløp

Den utypiske retten har også en storebror med ekstra garnityr som ikke ser like voldsom ut, men da er kanskje litt av spenninga borte? Hele kampanjen skal i hvert fall løpe en begrenset periode, og antas å være et slags tilsvar til da erkekonkurrenten Mcdonalds lanserte en yin og yang-tematisk meny i Kina. Den kom i to versjoner - kritthvit og helt svart - ifølge avisen Beijinger. Og det er foreløpig uvisst om de tar opp det burgerfaglige våpenkappløpet i år. Om det blir for langt å dra, eller du foretrekker en nydelig, normalfarget hamburger, kan du jo ta en titt på våre gode burgertips?