Genialt triks: Dette er den raskeste måten å modne en avokado

Finn riktig avokado på få sekunder.Avokado er ikke bare fantastisk godt, det er også noe av det sunneste vi mennesker kan spise.

Vi har derfor samlet noen av de smarteste triksene du trenger for at din avokado-hverdag skal bli så lett som overhodet mulig.

Her er 4 triks du bør kunne:
 1. Altfor hard avokado? Her er løsningen


  Det er typisk at avokadoen er umoden når du virkelig trenger at den skal være spiseklar. Men det er ingen grunn til å fortvile: Alt du trenger er et eple, en tomat, en banan eller en annen tropisk frukt.

  Legg den harde avokadoen i en pose sammen med - la oss si - eplet og vent noen timer. Slik får du en spiseklar avokado på 1-2-3, skriver Independent.

  Men hvordan er dette mulig? Jo, det er faktisk sånn at epler og en del andre frukter produserer noe som heter etylen som påvirker modningsprosessen til andre frukter eller grønnsaker.

  Du bør derfor holde grønnsakene unna de tropiske fruktene med mindre du trenger å hurtigmodne den.


 2.  Finn riktig avokado på få sekunder


  Det kan være vanskelig finne ut om en avokado er bra eller dårlig kun ved å se på den. Kjenner du til dette trikset, tar det faktisk bare et par sekunder å bedømme:

  Det er så enkelt som ta av stilken på avokadoen. Da ser raskt om avokadoen er spiseklar eller overmoden.

  Skjuler det seg en gulaktig farge under stilken, er avokadoen perfekt til å spise. Begynner den derimot å bli brun, er det trolig klar for søpla. Dersom avokadoen er lysegrønn under stilken, kan det være lurt å la den ligger noen dager til før du spiser den eller rett og lsett utføre trikset nevnt i punktet over.


 3. Bruk steinen - så holder fargen seg


  Du har sikkert lagt merke til at oppskåret avokado fort blir brun når den kommer i kontakt med luft. Dette skjer på grunn av en oksideringsprosess.

  Så hvis du ønsker å kun bruke en halv avokado, bør du la den delen med steinen ligge igjen. Det samme gjelder for guacamolerestene, skriver NRK.


 4. Sitron beskytter


  Dette tipset handler om det samme som punktet over - altså hvordan man kan hindre at avokadoen blir brun:

  Har du en sitron liggende, kan du drypper et par dråper på snittflaten og smøre forsiktig utover med fingeren. Slik holder avokadoen fargen i noen timer til, skriver Dinside.
Legg til sol_no på SnapChat