Vis mer

- Fy flate! Dette er god mat

Prøv denne deilige pastaen med grønnkålpesto og stekt laks.

(upublisert) Opprettet
Det ble mye god mat da Fru Timian var i Los Angeles. Så mye god mat at hun måtte reise tilbake året etter.

- Èn av tingene jeg spiste, var pesto laget av grønnkål, og det var supergodt. I ettertid har jeg sett at det ligger massevis av oppskrifter ute på nettet på akkurat det, så det var nok ikke en helt nyvinning, men det var det for meg.

I tillegg til å være en drøm for sansene – og ikke minst øyet – er denne middagen gull for kroppen å spise også. Grønnkål er jo virkelig full av godsaker, og det er fisken også.

- Fy flate! Dette er god mat!

FOTO: Fru Timian

Oppskriften er beregnet på fire personer.

Pasta med grønnkålpesto og stekt laks


Grønnkålspesto
150 g grønnkål
50 g pinjekjerner
1 fedd hvitløk
litt over 1 dl god olivenolje
ca. 1 ts sitronsaft
1/2 ts flaksalt
nykvernet pepper

Stekt laks
500 g laks – gjerne med skinn
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje
20 g smør

400 g spagetti eller tagliatelle
salt til kokevannet

Slik gjør du det:

Start med å koke opp godt saltet vann for å koke pastaen i. Når vannet er klart, har du i pastaen og koker den etter anvisning på pakken.

Dersom grønnkålen allerede er oppdelt, som den er hvis du kjøper den i pose, har du den over i en bolle. Har du en hel kål, skjærer du den i ca. 1 cm brede strimler før du har det i en bolle. Hell over nok kokende vann til at det dekker ordentlig. La det ligge sånn i 30 sekunder. Så hvelver du det over i et dørslag og heller over nok kaldt vann til at du stopper kokeprosessen.

La vannet renne av før du har det over i en matprosessor eller blender sammen med mesteparten av pinjekjernene og hvitløkfeddet. Kjør knivene rundt det blir helt opphakket. Tilsett olivenoljen, gjerne i en stråle, mens knivene går. Du skal tilsette nok olje til at det blir en forholdsvis tynn saus. Ha i sitronsaften, salt og pepper. Ta en liten smak for å kjenne om det smaker passe salt og syrlig.

Når pastaen er ferdig kokt, og du har helt av kokevannet, hvelver du den tilbake i kasserollen. Ha over mesteparten av pestoen og rør det sammen.

Bruk gjerne laks med skinn, det er utrolig godt når det er helt sprøstekt. Krydre filetene på begge sider. Varm smøret og oljen i en stekepanne på forholdsvis høy varme. Legg i fiskestykkene, med skinnsiden ned, og stek i 4–5 minutter til skinnet får en gyllen farge og blir sprøtt.

Skru varmen ned til helt lav, vend fiskestykkene og la fisken ligge denne veien og steke ferdig. Det tar bare 2–3 minutter.

Fordel resten av pestoen og pinjekjernene over middagen til slutt.

Kos deg!

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.